Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Es crea el Consorci Tàrraco Romana

Es crea el Consorci Tàrraco Romana

Es crea el Consorci Tàrraco Romana

L'ens desenvoluparà el Pla de competitivitat turístic
Es crea el Consorci Tàrraco Romana La signatura ha tingut lloc a l'Ajuntament de Tarragona
27/07/2009

L'Ajuntament de Tarragona ha signat el conveni que crea el Consorci de Tàrraco Romana. Es tracta d’un ens local format pels ajuntaments que comparteixen les restes que l’any 2000 van rebre el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat: Tarragona, Constantí, Altafulla i Roda de Barà, a més del Consell Comarcal del Tarragonès. El Consorci desenvoluparà el Pla de competitivitat turístic Tàrraco Romana.

La signatura del conveni l’han efectuat l’Il·lm. Sr. Josep Maria Sabaté, alcalde de Constantí; l’Il·lm. Sra. Mayte Huerta, alcaldessa de Roda de Barà; l’Il·lm. Sr. Josep Maria Gené, alcalde d’Altafulla; el Sr. Eudald Roca, president del Consell Comarcal i l’Il·lm. Sr. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, que ha presidit la sessió.
 
El Pla de competitivitat, que guiarà la gestió i promoció turística, comptarà amb un pressupost de 4,2 milions d’euros. El Consorci Tàrraco Romana efectuarà una aportació d’1,4 milions d’euros, el mateix import que invertiran a la tardor el Ministeri d’Indústria i Turisme i la Conselleria de Comerç de la Generalitat de Catalunya. A més a més, permetrà distingir el conjunt monumental de Tàrraco i col·locar elements de senyalització específics.
 
Segons el regidor de Promoció i Estratègies de Ciutat de l’Ajuntament de Tarragona, Sergi de los Ríos, “es tracta d’un pas molt important després d’un any de treball constant per crear un producte de qualitat i de referència. Primer vam aconseguir el suport de la Generalitat i l’Estat i ara és el moment que els ajuntaments creïn el Consorci per desenvolupar el pla”. En aquest sentit, de los Ríos ha afirmat: “El consorci ens permetrà treballar de manera conjunta amb altres institucions i crear una marca comuna que expliqui el valor de ser Patrimoni de la Humanitat”.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta