Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Es presenta el cicle de conferències "Un tast amb història"

Es presenta el cicle de conferències "Un tast amb història"

Es presenta el cicle de conferències "Un tast amb història"

04/03/2009
El Consell Regulador de la DO Tarragona juntament amb l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona han presentat a primera hora d’aquesta tarda el nou cicle de conferències i tast de vins anomenat “Un tast amb història”. Es tracta d’una iniciativa més impulsada per la DO que portarà tres conferències relacionades amb el vi a la ciutat de Tarragona en tres llocs emblemàtics de la ciutat. Els actes s’acompanyaran amb un tast de vins de la DO Tarragona prèvia reserva de places.
 
L’assistència a cada una de les tres conferències, que impartiran Anna Figueras, Montse Nadal i Joan Menchón, és gratuïta igual que el tast. Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona, ha explicat en roda de premsa que la iniciativa no és més la demostració de la continuació de les col·laboracions que des de la DO es fan amb les iniciatives ciutadanes. Així, la DO ja col·labora amb Santa Tecla, també ho va fer amb les festes de Carnaval i pròximament ho farà en el Festival de Dixieland. Per la seva part, Sergi de los Rios, ha parlat de la importància de donar suport als productes de la ciutat amb denominació d’origen, ja sigui el vi de la DO Tarragona, el Peix Blau o l’oli de la DOP Siurana. “Es tracta d’uns productes que també fomenten ocupació i per això és important el seu recolzament”, a més de destaca la importància de les col·laboracions establertes entre l’Ajuntament i la DO Tarragona.
 
Programa “Un tast amb història”
·         Dijous 12 de març. 19:30 hores
Sala Plana de Casa Canals (Carrer Granada, 11)
Conferència. “Anys daurats pels vins del Camp de Tarragona”, a càrrec de la historiadora Anna Figueras
Tast de vins de la DO Tarragona amb Elisa Ribé
 
·         Dijous 19 de març. 19:30 hores
Sala del sarcòfag d’Hipòlit, al Pretori Romà (Plaça del Rei)
Conferència: “El vi a la Tarragona romana”, a càrrec de l’arqueòleg Joan Menchon
Tast de vins de la DO Tarragona amb Elisa Ribé
 
·         Dijous 26 de març. 19:30 hores
Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei)
Conferència: “La vinya: de la fil·loxera als nostres dies”, a càrrec de Montse Nadal, enòloga i professora de la Facultat d’Enologia de la URV
Tast de vins de la DO Tarragona amb Montse Nadal
 
* L’accés a les conferències i als posteriors tasts de vins és gratuït. Reserva prèvia al 977.217931 (de 8.00 a 15.00h) i a info@dotarragona.cat per a cada una de les sessions
 
Organitza: Consell Regulador de la Denominació d’Origen Tarragona (DO Tarragona) i l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona.
Amb el suport de: Museu d’Història de Tarragona (MHT) i Museu Nacional Arqueològic de Taragona (MNAT).
 
Segells de reconeixement d'administració oberta