Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Sopa de Galets, art per a tothom a la Part Alta

Sopa de Galets, art per a tothom a la Part Alta

Sopa de Galets, art per a tothom a la Part Alta

Les jornades artístiques es desenvoluparan durant els dies 18, 19 i 20 de desembre
16/12/2009

 

El Mercat del Fòrum ha acollit la presentació de les jornades artístiques de participació popular Sopa de Galets, organitzades per l’associació Transit’Art Part Alta i que es desenvoluparan durant els propers dies 18, 19 i 20 de desembre. La inauguració de les jornades tindrà lloc aquest proper divendres, dia 18, a les 18 h al Mercat del Fòrum, i estaran obertes al públic el mateix divendres de 19 a 22 h; el dissabte i el diumenge, de 10.30 a 14 h i de 17.30 a 22 h en diversos espais de la Part Alta, al Mercat del Fòrum i a la plaça del Fòrum.

L’acte de presentació d’aquesta iniciativa cultural ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Promoció i Estratègies de la Ciutat i Projecció Exterior Sergi de los Rios, qui ha destacat la importància de propostes com Sopa de Galets per “crear un flux d’atenció en la gent per a què visiti el que es faci aquí. En definitiva, el que busquem és dinamitzar la Part Alta”.
 
En la mateixa línia s’ha pronunciat la presidenta de Transit’Art Part Alta, Judit Marquès, qui ha destacat que “esperem fer arribar a la gent l’art que es fa a la Part Alta, i fer caure el topic que a Tarragona no es fa res”. Així ha definit les jornades, que comptaran amb una extensa oferta cultural i artística. “L’objectiu és poder visitar els espais creatius de la Part Alta i compartir experiències”, ha explicat Marquès, qui ha aclarit que aquestes jornades artístiques estan pensades “per a totes les edats”.
 
Precisament el caràcter participatiu i obert és el que defineix la campanya Sopa de Galets, ja que el públic que visiti la Part Alta durant aquest proper cap de setmana podrà participar en les activitats i descobrir, conèixer i apropar-se al col·lectiu format per artistes i creadors. En definitiva, el que es persegueix és la promoció i activació de la participació dels ciutadans en la producció artística i creativa, en totes les seves manifestacions que tindran lloc a la Part Alta durant aquest període de tres dies.
 
Però Sopa de Galets no serà només una mostra cultural i artística, sinó que transcendeix la finalitat expositiva per convertir-se també en un macro espai de venda d’art, ja que el públic assistent també tindrà l’ocasió d’adquirir els productes artístics exposats al carrer.
 
A banda de les exposicions, les jornades artístiques de participació popular Sopa de Galets també inclouen una variada oferta artística que consta d’activitats de mim, animació, música,  investigació comunicativa al carrer i en locals de restauració i bars, mercat d’art, trobades d’artistes i creadors i, fins i tot, un concurs infantil. Segons ha explicat la presidenta de Transit’Art Part Alta, el concurs “estarà obert fins el diumenge a les 18 h. Poden presentar-se a concurs tots els nens i nenes de 10 a 12 anys, que hauran de presentar una obra amb temàtica de la Part Alta, podent ser de fotografia, dibuix o el que vulguin”. Els interessats per participar d’aquest concurs han de recollir el full d’inscripció al seu centre escolar i portar-lo al Mercat del Fòrum.
 
Per a més informació:

 

Tarragona, 16 de desembre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta