Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Àngel López i Lluís s'endú el Premi Joan Amades

Àngel López i Lluís s'endú el Premi Joan Amades

Àngel López i Lluís s'endú el Premi Joan Amades

L'obra guanyadora investiga el procés d'expansió de la sardana arreu de Catalunya
26/11/2009

 

El passat dimecres, 25 de novembre, es va anunciar al bloc de la Tardor Literària (http://blocs.tinet.cat/5sentits), el veredicte del Premi de cultura popular Joan Amades, en el qual s’han presentat tres treballs, resultant guanyador d’aquesta novena edició l’obra El procés d'expansió de la sardana arreu de Catalunya a finals del segle XIX i inicis del XX. Noves interpretacions amb atenció especial al cas del Camp de Tarragona, d’Àngel López i Lluís.
 

L’autor

Àngel López i Lluís és llicenciat en Humanitats i ha treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació. Primer, en l'àmbit radiofònic, a Ràdio Tarragona, i després a Ràdio Mar. Posteriorment, va passar a l'empresa editora de revistes gratuïtes que, entre altres, publicava Clàxon a Tarragona i Espais 7 a Reus, on va estar gairebé vint anys. Des de 1987 és col·laborador de l'emissora municipal Tarragona Ràdio, on actualment realitza un programa dedicat al món de les sardanes i els esbarts. 
 

L’obra

El treball guanyador del premi analitza el procés d'expansió de la sardana arreu de Catalunya tot parant atenció en el cas del Camp de Tarragona, on majoritàriament s'han documentat les primeres manifestacions d'aquesta dansa al voltant de l'any 1907. Tradicionalment, la ràpida expansió que va tenir la sardana s'ha atribuït a la promoció que en va fer l'aleshores l'emergent moviment catalanista, però diversos indicis permeten endevinar que hi ha altres raons a més de l'esmentada. El cas de la ciutat de Tarragona, on la sardana ja era present trenta anys abans d'aquella data, és especialment significatiu. Els canvis que experimentava la societat catalana d'aquells anys ho van propiciar, sobretot perquè va passar a ser molt més fàcil el moviment, el trànsit de persones, modes, costums, invents, idees, etc.
 
 
 
Tarragona, 26 de novembre de 2009

 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta