Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Finalitza la campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar de la Guàrdia Urbana amb 22 denúncies

Finalitza la campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar de la Guàrdia Urbana amb 22 denúncies

Finalitza la campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar de la Guàrdia Urbana amb 22 denúncies

La majoria de les infraccions detectades han estat per manca de documentació
Finalitza la campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar de la Guàrdia Urbana amb 22 denúncies Dispositiu de la Guàrdia Urbana
04/11/2009

 

La campanya de control de la seguretat al transport col·lectiu escolar duta a terme per la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana ha finalitzat aquesta setmana. Durant les dues setmanes que s’ha realitzat aquesta campanya s’han controlat 22 autobusos en nou col·legis de la ciutat. Els controls han afectat els autocars que exerceixen aquesta activitat amb origen i destinació a la ciutat de Tarragona i també aquells que traslladen infants des d’altres municipis als col·legis de la nostra ciutat. 

En total s’han tramitat un total de 22 denúncies per infraccions diverses, en la seva majoria per defectes en la documentació, 18 d’elles tramitades a transports de la Generalitat i 4 al Servei Català de Trànsit. Com en altres ocasions, els agents han comprovat les condicions tècniques, administratives i de seguretat dels vehicles i també els documents acreditatius dels seus conductors, a fi de comprovar que es reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i així garantir al màxim la seguretat.
 
Els agents han dut a terme les comprovacions un cop finalitzat el trajecte, amb la qual cosa s’ha evitat retardar el funcionament habitual dels centres educatius. A més, en aquesta campanya els agents han anat acompanyats del Guillem, el personatge que representa l’Educació Vial, i que ha explicat d’una manera amena i divertida als infants la importància de la seguretat dins els autobusos que cada dia els porten a l’escola.
 
Rafel Comes, cap de la Guàrdia Urbana ha manifestat que “la inspecció del transport escolar és un dels objectius prioritaris de la Guàrdia Urbana de Tarragona, perquè volem estar completament segurs que es reuneixen tots i cadascun dels requisits exigits per la reglamentació vigent, ja que només així es garanteix al màxim la seguretat dels menors”. La posada en marxa d’aquesta campanya específica no és incompatible amb el fet que la Guàrdia Urbana continuï realitzant de manera rutinària o aleatòria aquest tipus de controls. Aquest dispositiu de control es tornarà a fer a mig curs i es repetirà a final de curs coincidint amb les sortides i excursions que realitzen els centres educatius.
 
18 denúncies tramitades a Transports de la Generalitat:
  • 7 per no estar emparat per l’assegurança de responsabilitat  civil il·limitada
  • 6 per realitzar transport públic de viatgers escolars sense la autorització especifica (i sense la sol·licitud)
  • 1 per no portar la targeta de transports
  • 2 per manca del llibre de reclamacions
  • 1 per no anotar, o fer-ho amb manca de dades, el viatge al llibre de ruta
  • 1 per no estar emparat per l’assegurança obligatòria de viatgers
 
4   denúncies tramitades al Servei Català de Trànsit:
  • 1 per manca de cartells de transport escolar
  • 1 per no haver passat la ITV ordinària del vehicle
  • 1 per manca d’autorització del conductor per realitzar transport escolar
  • 1 per no funcionar automàticament el dispositiu lluminós del vehicle
  
Tarragona, 4 de novembre de 2009
Segells de reconeixement d'administració oberta