Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Iniciades les obres de la Piscina Municipal Torreforta Riuclar Icomar

Iniciades les obres de la Piscina Municipal Torreforta Riuclar Icomar

Iniciades les obres de la Piscina Municipal Torreforta Riuclar Icomar

El projecte forma part de les 99 obres que es realitzaran aquest any a la ciutat amb el finançament del Plan E impulsat pel govern central
19/05/2009
Les obres de construcció de la piscina municipal dels barris de Torreforta, Riuclar i Icomar de Tarragona ja han començat. El passat 6 de maig es va realitzar l'acte de col·locació de la primera pedra que va comptar amb la presència de l'Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès i veïns i representants de les entitats dels barris. Es tracta d’una edifici dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Jordi Marcè i Puigvert. La construcció l’executarà la constructora formada per Vicsan Torredembarra i Servial Obres i Serveis.
Aquest equipament esdevé el projecte més gran dels que l’Ajuntament de Tarragona va incloure en el marc d’actuacions adscrites al Fons d’Inversió Local per el foment de l’Ocupació, promogut i aprovat per l’Estat el passat mes de desembre. Amb aquesta actuació es posa de manifest la clara voluntat de l’Ajuntament de dotar als barris de Torreforta, Riuclar i Icomar d’unes bones instal·lacions esportives que  serveixi per completar l’oferta existent fins ara i que a la vegada ajudi a cohesionar i endreçar urbanísticament tota aquesta zona.
L’edificació es troba al costat del poliesportiu municipal i el casal social que hi ha a la part posterior d’aquest, i els separarà únicament la riera descoberta existent. Al terreny on s’ubicarà el nou edifici, hi ha a l’actualitat dos pistes de paddle que es desmuntaran, per a reconstruir-les posteriorment a la coberta del nou equipament.La concepció del projecte del nou edifici permet que en una fase a desenvolupar en el futur, si es decideix fer el cobriment de la riera, es pugui plantejar l’accés únic per a la piscina i el poliesportiu, fet que simplificaria la gestió integrada del complex esportiu.
La parcel·la on s’aixecarà la nova piscina te una forma sensiblement quadrada i disposa d’una bona planimetria. Des de l’entrada situada al carrer B, s’accedeix al vestíbul, on es disposa del taulell de control i recepció, i des del que es pot entrar a la zona de vestidors o anar fins al fons, on es troba la sala d’espera i la galeria d’observació del recinte de les piscines. A més de la zona de vestidors, hi haurà dos aules de gimnàstica i fitness on es podran practicar diferents activitats esportives. L’espai central allotja els vestidors i zona de dutxes. S’ha previst un total de 4 vestidors de grups i 2 de
col·lectius. També hi ha un vestidor independent, destinats a l’àrbitre. A banda, l’edifici disposarà d’altres dependències com són els despatxos d’administració, farmaciola, cambra de neteja, magatzems per guardar el material esportiu, així com espais tècnics on s’ubica tota la maquinària i
equips propis de les instal·lacions, que es concentraran, fonamentalment, a la planta soterrani. A la zona d’aigües, hi ha la piscina gran, de 25 x 12,50 mts, la petita, de 12,5 x 6 mts, l’hidromassatge i la sauna i el bany de vapor. Al costat sud es disposa la grada de la piscina.
L’edificació es construeix amb una estructura d’elements prefabricats que permet ajustar molt els terminis d’execució. En el disseny dels espais i les condicions dels mateixos, s’ha seguit les prescripcions establertes pel Consell Català de l’Esport per aquest tipus d’instal·lacions. A l’hora de projectar l’edifici s’ha tingut en compte una sèrie de criteris i solucions eficients que permetin limitar la demanda energètica del mateix, assolint un bon nivell de racionalització en els costos d’explotació i manteniment de l’edificació.
Alguns dels elements i sistemes que l’edifici incorporarà i que podem esmentar són les plaques solars a coberta, per contribuir a generar aigua calenta sanitària, un sistema de magatzematge i reutilització d’aigües grises per les cisternes dels inodors, bon aïllament tèrmic de l’envolvent de l’edifici (façanes, terres i coberta), aprofitament de la llum natural però amb control i flitre solar a façana sud, fusteries amb doble envidrament amb cambra d’aire i perfileria amb trencament de pont tèrmic. En definitiva, el complex que constituirà la nova piscina, juntament amb el poliesportiu existent, dotaran al barri d’unes bones instal·lacions esportives que contribuiran al desenvolupament de les persones i a possibilitar la participació de les mateixes en diverses modalitats esportives i activitats de lleure i relació.
Segells de reconeixement d’administració oberta