Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'inicien les obres d’instal·lació de les escales mecàniques del Palau de Congressos

S'inicien les obres d’instal·lació de les escales mecàniques del Palau de Congressos

S'inicien les obres d’instal·lació de les escales mecàniques del Palau de Congressos

Es preveu que entrin en funcionament a mitjan 2010
S'inicien les obres d’instal·lació de les escales mecàniques del Palau de Congressos Projecció de les escales
10/11/2009

 

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios, ha presentat aquest dimarts el nou projecte d’instal·lació de les escales mecàniques del Palau de Congressos, les obres del qual van engegar la setmana passada i que es preveu que finalitzin a mitjan 2010.
 
Les escales, que estaran dividides en quatre trams, seran d’una única direcció, però es podran programar en els dos sentits, tot i que majoritàriament, estaran programades per a la pujada. La llargada d’aquesta instal·lació serà d’uns 50 metres amb un desnivell d’uns 18 metres aproximadament i fa 90 centímetres d’amplada.
 
Segons el tinent d’alcalde, aquest projecte “no només correspon a la necessitat d’una millora de l’accessibilitat dins el Palau de Congressos, sinó que també està pensat per a què en puguin fer ús tots els veïns de la Part Baixa de la ciutat”.
 
Per la seva banda, l’arquitecte responsable de l’obra, Eloi Balcells, ha destacat que “s’ha volgut fer una intervenció adequada a l’espai, on s’ha modificat l’alçada de la vorera d’accés fins al carrer Méndez Núñez per encaixar millor amb l’inici de les escales; en el segon i tercer trams s’ha creat una plataforma panoràmica i de descans just damunt de l’actual accés al Palau Firal i finalment, el quart tram, que comunica amb la part inferior de la ciutat”.
 
El cost de les obres és de 1,3 MEUR.

 

Tarragona, 10 de novembre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta