Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Jornada de treball sobre la diversitat religiosa i i cultural

Jornada de treball sobre la diversitat religiosa i i cultural

Jornada de treball sobre la diversitat religiosa i i cultural

La jornada "La mediació: una eina de gestió de la diversitat per a la cohesió social" ha estat organitzada per l'Ajuntament de Tarragona i el Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat
09/07/2008
En el marc de la jornada es farà lliurament dels certificats als alumnes del curs “Mediació i resolució de conflictes: capacitació i àmbits d’actuació”.
 
La jornada “La mediació: una eina de gestió de la diversitat per a la cohesió social” ha estat organitzada per l’Ajuntament de Tarragona i el Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat.
 
El proper divendres 11 de juliol, a les 10.30 hores, Tarragona acull una jornada sobre diversitat religiosa i cultural a la ciutat, organitzada per l’Ajuntament de Tarragona i el Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat, i que es durà a terme a la Sala Medusa del Palau firal i de congressos de la ciutat (C/ Arquitecte Rovira, 2). A la jornada, que porta per títol “La mediació: una eina de gestió de la diversitat per a la cohesió social”, hi participaran representants de les diferents àrees de treball d’Unescocat, tècnics d’immigració de l’administració pública, professionals de l’educació i dels serveis socials i representants de la societat civil. La inauguració de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del director d’Unescocat, Miquel Àngel Essomba.
 
Després de l’acte inaugural, en el marc de la jornada, a les 11.30 hores es lliuraran els certificats del curs “Mediació i resolució de conflictes: capacitació i àmbits d’intervenció”. L’acte comptarà amb la intervenció de la consellera d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum de l’Ajuntament de Tarragona, Dolors Herrera, així com d’alumnes, professors i representants que hi han participat per explicar les experiències que n’han tret i els resultats positius que han obtingut amb aquest curs. Seguidament es farà una conferència inaugural, a càrrec de Juan José Romero, mediador internacional i membre fundador de l’Oficina Europea de Mediació i Transformació dels Conflictes (Brussel·les); i moderada per Salwa El Gharbi, cap de l’Àrea de Drets Humans i Diversitat Cultural d’Unescocat.
 
A partir de les 15.30 hores s’iniciaran els grups de treball, que giraran entorn de diferents temàtiques. El primer grup treballarà sobre la “gestió de la diversitat: mediació intercultural i interreligiosa als municipis de Catalunya”, i hi participaran Francesc Torradeflot, cap de l’Àrea de Diàleg Interreligiós d’Unescocat; Rafael Crespo, antropòleg i membre fundador del Centre pel Diàleg Intercultural de Catalunya; i serà moderat per Cristina Monteys, especialista de l’Àrea de Diàleg Interreligiós d’Unescocat. 
El segon grup treballarà sobre la “mediació en l’àmbit educatiu: joves i família”. Els ponents seran Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista; i Abdelouahed El Alaoui, educador i membre fundador de l’associació Amazan. Serà moderat per Àlex Cosials, tècnic del projecte educatiu internacional de la Mediterrània occidental PMO.
El tercer grup se centrarà en l’aspecte de “mediació i gènere”, i els ponents seran Mireia Bofill, feminista i especialista en gènere i relació, i Fatou Secka, mediadora intercultural. Serà moderat per Margarita Garcia, tècnica de l’Àrea de Drets Humans i Diversitat Cultural del Centre UNESCO de Catalunya.   
 
Després de presentar les conclusions de cada grup de treball, la cloenda de la jornada serà a les 18 hores, i anirà a càrrec d’Onno Seroo, cap de Programes d’Unescocat, i de Dolors Herrera, Consellera d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum.
 
Jornada “La mediació: una eina de gestió de la diversitat per a la cohesió social”
Divendres 11 de juliol de 2008
 
A les 10.30 hores: inauguració a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del director d’Unescocat, Miquel Àngel Essomba
A les 11.30 hores: lliurament de certificats del curs “Mediació i resolució de conflictes”
A les 15.30 hores: inici dels grups de treball
A les 18 hores: cloenda de la jornada.
 
A la Sala Medusa del Palau firal i de congressos de Tarragona (C/ Arquitecte Rovira, 2).
Segells de reconeixement d'administració oberta