Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Josep Francesc Ferrer serà el primer Síndic de Greuges de Tarragona

Josep Francesc Ferrer serà el primer Síndic de Greuges de Tarragona

Josep Francesc Ferrer serà el primer Síndic de Greuges de Tarragona

05/11/2008
La ciutat de Tarragona disposarà l’any vinent d’un Síndic de Greuges municipal que s’encarregarà de la defensa dels drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania davant l’administració municipal, així com dels organismes que hi depenen, com les empreses amb capital públic.
La Junta de Portaveus ha acordat per unanimitat que el Síndic de Greuges municipal, que començarà la seva tasca l’any vinent,  sigui  el tarragoní Josep Francesc Ferrer Val.
 
El Síndic farà les seves funcions amb independència i objectivitat, examinant i donant tràmit a les queixes que se li formulin i també podrà iniciar actuacions  per iniciativa pròpia.
 
El Síndic estudiarà les queixes i podrà:
  • Iniciar i practicar investigacions referents a actes o conductes municipals que afecten a una persona o diverses persones.
  • Dirigir recomanacions o recordar deures legals als òrgans competents, al personal funcionari o als seus superiors.
  • Emetre informes a sol·licitud del Ple de l’Ajuntament.
  • Difondre a través de tots els mitjans al seu abast la naturalesa del seu treball, les seves investigacions i l’informe anual.
 
La creació del Síndic municipal reforçarà la proximitat i la participació entre l’Ajuntament i la ciutadania i serà una nova via de comunicació especifica per a les queixes. A més, es detectaran les necessitats i els problemes dels ciutadans amb l’administració, cosa que permetrà millorar la gestió  de l’Ajuntament.
Segells de reconeixement d'administració oberta