Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Josep Francesc Ferrer Val pren possessió com a Síndic de Greuges

Josep Francesc Ferrer Val pren possessió com a Síndic de Greuges

Josep Francesc Ferrer Val pren possessió com a Síndic de Greuges

Tarragona ja té un defensor dels drets fonamentals i les llibertats de tots els tarragonins
22/01/2009
Josep Francesc Ferrer Val ha pres possessió aquest dijous 22 de gener com a Síndic Municipal de Greuges de Tarragona . L’acte va ser presidit per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros,  hi va comptar amb la presència del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i síndics d’altres ciutats com els de Sant Boi, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Barcelona,  Argentona, Terrassa, Lleida, Reus i Vilafranca.
 
La seva funció serà  defensar els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania davant l’administració municipal, així com dels organismes que hi depenen, com les empreses amb capital públic.
El Síndic farà les seves funcions amb independència i objectivitat, examinant i donant tràmit a les queixes que se li formulin i també podrà iniciar actuacions  per iniciativa pròpia. Amb aquesta nova figura l’Ajuntament de Tarragona compleix el compromís que havia adquirit de posar en marxa el Síndic de Greuges; un nomenament, el de Josep Francesc Ferrer Val,  que ha estat amb l’acord de tots els grups polítics municipals.
 
El Síndic estudiarà les queixes i podrà:
 
  • Iniciar i practicar investigacions referents a actes o conductes municipals que afecten a una persona o diverses persones.
  • Dirigir recomanacions o recordar deures legals als òrgans competents, al personal funcionari o als seus superiors.
  • Emetre informes a sol·licitud del Ple de l’Ajuntament.
  • Difondre a través de tots els mitjans al seu abast la naturalesa del seu treball, les seves investigacions i l’informe anual.
 
La creació del Síndic municipal reforçarà la proximitat i la participació entre l’Ajuntament i la ciutadania i serà una nova via de comunicació especifica per a les queixes. A més, es detectaran les necessitats i els problemes dels ciutadans amb l’administració, cosa que permetrà millorar la gestió  de l’Ajuntament.
 
 
Dades biogràfiques
 
Josep Francesc Ferrer Val va néixer el 10 d’octubre de 1954 a Tarragona. Està casat i té dos fills.
Va estudiar el batxillerat al col·legi La Salle i el Comerç Mercantil. Ha realitzat cursos de banca, economia, gestió comercial d’empreses i gerència, efectuats tots ells en els departaments de formació de recursos humans de les diferents empreses bancàries en les que ha treballat, així com estudis d’ESADE a Barcelona.
Als 14 anys va entrar a treballar a la banca, assumint de ben jove càrrecs de responsabilitat fins que després de quaranta anys, s’ha retirat de director-gerent de la darrera oficina bancària.
 Als 18 anys va començar a formar part de diferents entitats lúdiques, esportives i culturals de Tarragona, com són: tresorer del Club Ciclista Tarragona durant 6 anys i  comptable del Club Gimnàstic de Tarragona durant 20 anys. També ha estat Tresorer de la secció de Futbol, delegat de camp del primer equip a segona B, vocal i delegat de la secció del Futbol Base i  ha col·laborat en les seccions de Bàsquet, Gimnàstica i Tennis. 
Actualment és delegat de la secció de Gimnàstica i tresorer del Club Gimnàstic de Tarragona.
 És vocal econòmic del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona; sotspresident econòmic del Consell Esportiu del Tarragonès i recentment ha estat nomenat sotsdelegat segon de la delegació de Tarragona de la Federació Catalana de Fútbol.
 Actualment continua i amb més força que mai, ocupant llocs en varies entitats tarragonines, quasi sempre relacionades amb la seva vida professional, doncs és tresorer del Grup de Teatre Rauxa; portant de l’aigua de Sant Magí, del Braç de Santa Tecla i col·labora en tots aquells actes socials, religiosos o culturals que se li demanen.
Des de fa vuit anys és sotspresident de l’Ateneu de Tarragona i anteriorment havia ocupat el càrrec de tresorer.
 Des de molt jove participa activament en la processó de Divendres Sant. Actualment és president de la Junta de la Germandat del Nostre Pare Jesús de la Passió, on anteriorment havia estat vocal i secretari i havia impulsat aquesta Confraria, que va passar de 72  a 566 socis.
 Josep Francesc Ferrer és un treballador incansable que ha participat en moltes entitats tarragonines i continua col·laborant-hi pel bé de la nostra ciutat.
Segells de reconeixement d'administració oberta