Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Josep Maria Recasens ha cedit el seu fons documental a l'Arxiu Històric de la Ciutat

Josep Maria Recasens ha cedit el seu fons documental a l'Arxiu Històric de la Ciutat

Josep Maria Recasens ha cedit el seu fons documental a l'Arxiu Històric de la Ciutat

El gruix de la documentació s'inscriu entre els anys 1979 i 1989, etapa que correspon al seu exercici com a alcalde de Tarragona
15/06/2009
L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i l’ex-alcalde Josep M. Recasens Comes van signar un conveni sobre la cessió del fons documental de Josep M. Recasens Comes, el qual ha estat lliurat al Servei d’Arxiu i Documentació Municipal perquè s’integri a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.
 
El fons documental de Josep Maria Recasens Comes ofereix un destacat valor cultural i resulta d’interès per a la investigació, atesa la cronologia en què s’emmarca i la temàtica que tracta, la qual proporciona una valuosa informació sobre la transició política tarragonina i els primers ajuntaments democràtics de la ciutat. El gruix de la documentació s’inscriu entre els anys 1979 i 1989, etapa que correspon al seu exercici com a alcalde de Tarragona, i, entre d’altres, tracta temes diversos: política nacional i local, campanyes electorals, gestió del consistori, dossiers de premsa, escrits relacionat amb el càrrec d’alcalde i documentació personal.
 
Pel que fa a l’àmbit polític i electoral, destaquen textos, programes i circulars del grup municipal socialista i del Partit Socialista de Catalunya; així com documentació vinculada als diferents comicis locals del període esmentat (1979; 1983; 1987). En referència a l’administració de l’Ajuntament, el fons conté documentació pertanyent a diferents àrees de gestió municipal durant l’alcaldia socialista (1979-1989). En el mateix sentit, cal assenyalar els bans, articles de premsa, pròlegs, presentacions de llibres i discursos redactats per a diferents actes. També cal esmentar els reculls de premsa i publicacions periòdiques on es palesen els esdeveniments significatius de l’època en l’àmbit local.
 
En el fons també està present la vessant de Josep Maria Recasens Comes com a historiador, amb documentació relativa als treballs de recerca realitzats en diferents monogràfics sobre història de la ciutat. 
 
Cal destacar, en darrer lloc, la presència d’una important col·lecció de medalles commemoratives atorgades per diferents entitats socioculturals de la ciutat com la Societat Coral l’Àncora, el Club Gimnàstic de Tarragona, el Casal Tarragoní i la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, entre d’altres, que demostren la vinculació del batlle amb el teixit associatiu tarragoní.
 
Seguint amb el programa de treball de l’Arxiu Històric de la Ciutat, el fons documental de Josep M. Recasens Comes, passa a enriquir la casa de la memòria de la ciutat que ja comptava amb les col·leccions documentals dels alcaldes republicans Pere Lloret i Ordeix i Jaume Castelló Pena.
 
La signatura del conveni s'inclou en el programa per a commemorar els 30 anys d'eleccions democràtiques municipals a Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta