Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L’Ajuntament congela i baixa impostos per al 2010

L’Ajuntament congela i baixa impostos per al 2010

L’Ajuntament congela i baixa impostos per al 2010

Les set taxes que disminuiran són: la de drets urbanístics, les llicències per obertura d’establiments, el timbre municipal, la circulació de vehicles especials a través de la ciutat, l’ocupació de la via pública i els preus públics
L’Ajuntament congela i baixa impostos per al 2010 L'alcalde i el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, presentant els impostos per al 2010
15/10/2009

 

L’Ajuntament de Tarragona rebaixarà la pressió fiscal amb la congelació dels impostos municipals que afecten la majoria de ciutadans: l’IBI, l’impost sobre vehicles, la recollida d’escombraries, l’IAE i la plusvàlua. A més, i complint amb els compromisos adquirits pel govern municipal, les taxes baixaran perquè se’ls aplicarà l’IPC de Tarragona, que actualment és negatiu (-1,4%). Les set taxes que disminuiran són: la de drets urbanístics, les llicències per obertura d’establiments, el timbre municipal, la circulació de vehicles especials a través de la ciutat, l’ocupació de la via pública i els preus públics.
 
El tinent d’alcalde de Gestió Econòmica i Pressupostària, Pau Pérez, ha manifestat que “el govern municipal ha decidit  congelar o disminuir els impostos i taxes municipals per pal·liar la difícil situació econòmica que viuen moltes famílies,  això vol dir que l’any vinent la pressió fiscal serà zero i en alguns casos disminuirà”. El tinent d’alcalde també ha assenyalat que “l’Ajuntament ha fet un esforç molt important per contenir la despesa corrent, per aquest motiu ara podem abaixar taxes o congelar impostos;  per exemple, el servei de recollida d’escombraries que no augmentarà, malgrat que hauria de fer-ho per cobrir les despeses del servei”. També ha destacat que per impulsar el sector econòmic “es reduirà el tipus impositiu de l’impost de construccions i es disminuirà la taxa d’obertura d’establiments”.
 
Terminis per fer els pagaments
L’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’ampliar fins a sis els terminis per fer els pagaments dels impostos municipals. Enguany els terminis ja es van ampliar a quatre i s’hi van acollir 1.170 persones. A aquests contribuents s’hi van afegir els 1.801 que ho feien en tres vegades. En total, doncs,  2.971 ciutadans es van acollir a aquesta modalitat de fraccionament.
 
Pel que fa al pressupost municipal del 2010, el tinent d’alcalde, Pau Pérez, ha destacat que “es prioritzarà  l’atenció a les persones  - Serveis socials, Ensenyament, Ocupació i Promoció Econòmica-  i les inversions, que tindran un increment molt important”. Pel que fa a la despesa corrent, l’Ajuntament continuarà amb les mesures iniciades enguany per estalviar 2,7 milions d’euros, que consisteixen en estalviar energia elèctrica, telefonia, material d’oficina  i protocol, entre d’altres.

15 d'octubre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta