Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L’Ajuntament dóna un nou impuls a la política cultural amb la posada en marxa del Centre d'Art Contemporani i programes estables de música

L’Ajuntament dóna un nou impuls a la política cultural amb la posada en marxa del Centre d'Art Contemporani i programes estables de música

L’Ajuntament dóna un nou impuls a la política cultural amb la posada en marxa del Centre d'Art Contemporani i programes estables de música

L’objectiu és desplegar 100 projectes i 5.000 activitats durant el anys 2010 i 2011
20/11/2009

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la tinenta d’alcalde de Cultura, Carme Crespo; i la coordinadora de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, Rosa Rossell; van presentar, a 19 de novembre de 2009 i en roda de premsa, les línies d’actuació de l’Àrea de Cultura.
 
Entre les novetats més destacades hi ha l’impuls d’una programació estable de música en els diferents vessants:  clàssica, tradicional, folk i jazz. En l’àmbit de la música clàssica, la consellera ha anunciat la creació de tres cicles: el Cicle Entitats, el Cicle Simfònic i Cicle Futur. En l’apartat de jazz, s’afegeixen al Festival Internacional de Dixieland, les programacions de jazz de dia i jazz al vespre. I també es potenciarà la música tradicional i folk. A més, un altre objectiu és la consecució de l’Orquestra Simfònica de Tarragona.
 
D’altra banda, l’Ajuntament vol apostar fort pel Centre d’Art Contemporani, amb el qual es donarà un impuls molt important a les arts visuals. Aquest centre s’afegeix a d’altres activitats que ja es desenvolupen com Scan, Nit 10 i les exposicions internacionals al Tinglado 2 del Moll de Costa.
 
De les arts escèniques es continuarà amb la programació estable al Teatre Metropol, l’ETC (Estiu-Tarragona-Cultura), i la posada en funcionament del Teatre Tarragona, que comptarà amb una temporada estable i funcionarà com a espai polivalent que acollirà exposicions, actes literaris i concerts de petit format, entre d’altres. A més, en els propers dos anys també s'apostarà pel foment de la creació i es desenvoluparan els actes commoratius del 40 aniversari de l’auditori del Camp de Mart i el centenari del Metropol.
 
La consellera Carme Crespo també va assenyalar com a novetat la creació de la Casa de les Lletres, que acollirà tots els programes d’aquest àmbit que es desenvolupen a la nostra ciutat.
 

Compromís amb el teixit cultural de Tarragona

Finalment, cal destacar que la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament  s’ha marcat com a un dels seus objectius prioritaris fomentar la iniciativa privada i la coordinació amb les entitats i programadors de l’oferta cultural de la ciutat. En l’actualitat existeixen 50 convenis amb entitats a través dels quals l’Ajuntament dóna suport a l’activitat cultural generada des de la iniciativa privada, i la voluntat és consolidar i ampliar aquests convenis.
 
L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va subratllar la coordinació d’activitats,  l’acostament de la cultura al ciutadà, el foment de la creació i la projecció exterior de la cultura de Tarragona com a objectius fonamentals dels propers anys. Totes les activitats reforçen i van encaminades a aconseguir la capitalitat europea de la cultura 2016.
 
 
 
Tarragona 20 de novembre 2009
 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta