Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L’Ajuntament presenta un pressupost per a l'any vinent de 173,5 milions d'euros

L’Ajuntament presenta un pressupost per a l'any vinent de 173,5 milions d'euros

L’Ajuntament presenta un pressupost per a l'any vinent de 173,5 milions d'euros

Es prioritza l'atenció social i la contenció de la despesa
22/12/2009

 

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat aquest dilluns llum verda al pressupost municipal per a l’any 2010, que s’eleva a 173,5  milions d’euros. Les despeses corrents seran de 144 milions i les inversions 29 milions.  El tinent d’alcalde, Pau Pérez, ha explicat que  "els 29 milions es veuran incrementats per les inversions de les empreses municipals i altres conceptes no inclosos en els pressupost, i  el 2010 s’arribarà a una inversió real de 95 milions d’euros”. El responsable d’Hisenda també ha dit que “les prioritats del govern municipal per a l’any vinent són: l’acció social,  l’ensenyament, la seguretat ciutadana i la contenció de la despesa corrent”. 
 

Despeses corrents 

Les despeses corrents del 2010 s’elevaran a 144  milions d’euros, pràcticament igual que enguany, amb diferències respecte a la seva distribució. Augmenten les partides de la Guàrdia Urbana, d’Acció Social i Habitatge i Parc i Jardins (s’assumeix el manteniment del parc del Francolí que fins ara ho feia l’empresa que el va construir)  i,  principalment,  disminueixen  les aportacions a les empreses municipals, les despeses no imprescindibles i hi ha una forta contenció de la despesa a totes les conselleries.
 

Inversions

Dels 173,5  milions de pressupost, 29 milions es destinaran a inversions, de les quals cal destacar: la nova caserna de la Guàrdia Urbana, els plans integrals de la Part Alta i de Campclar, la cobertura de la piscina de Sant Salvador, les obres de millora del carrer Apodaca, l’Anella Verda, el jardí botànic del Pont del Diable, el Teatre Tarragona i les remodelacions de les llars de jubilats de Torreforta i Sant Salvador.
 
El tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez, ha manifestat que “s’ha de tenir en compte que hi ha d’altres inversions molt significatives que no figuren en el pressupost de l’Ajuntament, però sí en els pressupostos de les empreses municipals com: els 30 milions d’euros pel Mercat Central d’ESPIMSA,  el 12 milions per a l’EOI de SMHAUSA;  el milió d’euros pel clavegueram de la Floresta d’Ematsa i els 6 per convertir en convencional el pàrquing de Jaume I de l’Empresa Municipal d'Aparcaments”.
 
A més, hi ha altres inversions que no figuren en el pressupost com 5 milions per a noves llars d’infants: les Clarisses, Marcel·lí Domingo, Joan XXIII i  la Móra (s’adjudicaran amb gestió del servei); les obres no finalitzades, que s’eleven a uns 26 milions  d’euros (Parc de les tres Granotes, escales mecàniques del Palau de Congressos, etc) i els 12 milions d’euros dels Fons d’Inversió Local per a l’any vinent. Amb tots aquests conceptes, el tinent d’alcalde Pau Pérez ha afirmat que “la realitat és que l’any vinent la inversió en millores per a la ciutat serà de 95 milions d’euros”.
 

Ingressos

El pressupost d’ingressos corrents, de 144 milions d’euros, s’ha pogut mantenir pràcticament igual que l’any passat malgrat la disminució de l’aportació de l’Estat, de l’impost de construccions i de la cessió parcial de l’IVA. Aquestes baixes s’han compensat amb el Fons d’Inversió Local, del qual per primera vegada el 20% es podrà destinar a despesa corrent, i també pels endarreriments de l’IBI d’anys anteriors.
 
Finalment, el pressupost consolidat, que és la suma del pressupost de l’Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals, és de 223 milions d’euros, un 11,30 menys que el 2009.
 
Per a més informació:

 

Segells de reconeixement d'administració oberta