Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L’àrea de Polítiques d’Igualtat presenta el nou servei que ofereix el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones)

L’àrea de Polítiques d’Igualtat presenta el nou servei que ofereix el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones)

L’àrea de Polítiques d’Igualtat presenta el nou servei que ofereix el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones)

El nou SIAD funciona des del passat 1 de setembre i s’han atès un total de 37 dones
21/10/2009

 

El SIAD és el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, un espai d’orientació i assessorament en relació amb qualsevol aspecte de la vida de les dones.
 
El servei ofereix informació i assessorament sobre els seus drets i l’exercici d’aquests; orientació en aspectes genèrics que afecten a la vida de les dones; a més, hi ha una secció d’assessorament jurídic i psicològic i també s’ofereix orientació i primera atenció en situacions de violència masclista.
 

Primer SIAD de Catalunya

Tot i que el primer SIAD de Catalunya es va crear, ara fa 25 anys, a Tarragona. Ara, amb la incorporació de la nova llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista, el servei tarragoní ha hagut de modificar-se i posar-se el dia en les prestacions i activitats que ofereix.
 
A partir d’aquí, s’ha transformat l’antic SIAD en la Unitat Tècnica de Suport Individual i Familiar (USIF), depenent de Serveis Socials, un servei d’atenció psicosocial i legal que s’ofereix a les persones i a les famílies que, amb infants a càrrec o sense, es trobin en situació de dificultat, risc social o violència.
  

Atencions del SIAD des de la seva posada en marxa

El nou SIAD funciona des del passat 1 de setembre i fins ara ja s’han atès un total de 37 dones.
 
S’ha proporcionat atenció individualitzada a totes les dones que han sol·licitat informació o assessorament, mitjançant una entrevista personal en què s’han detectat les necessitats concretes de la dona atesa per tal de derivar-la als serveis adequats per cada cas.
 
Aquest és el nombre d’usuàries a les que s’ha proporcionat informació i assessorament depenent de la necessitat plantejada:
  • Treball:  4 dones
  • Formació: 2 dones
  • Serveis Socials: 6 dones
  • Habitatge:  2 dones
  • Orientació telefònica: 2 dones
  • Assessorament jurídic: 2 dones
  • Suport psicològic: 6 dones
  • Activitats SIAD: 15 dones
 

Activitats que ofereix

Pel que fa a la primera temporada d’activitats organitzades pel SIAD, comença amb una oferta de més de 145 places. Aquestes activitats se centren fonamentalment en facilitar l’intercanvi i la relació entre dones de diferents edats, procedències, ocupacions, etc. i promoure l’apoderament de les dones i la participació activa en la vida social de la nostra ciutat.
 
Els continguts són variats i atractius, i van des de un cicle de tallers anomenat Dona, el teu millor tu que ens endinsa en el coneixement de les mateixes dones, la comunicació, la gestió del propi temps i, el lideratge, entre d’altres; la defensa personal i d’altres activitats que es poden consultar al web de l’Ajuntament.
 
La violència masclista és una realitat que afecta les dones de totes les cultures, i a través del SIAD també es farà una tasca de sensibilització social, organitzant xerrades i col·laborant en campanyes endegades des de la mateixa Conselleria com la de Canvia les regles del joc!
 
Per a més informació podeu consultar el següent tríptic. Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions es poden realitzar directament al SIAD o, via internet, mitjançant el formulari que es troba en l’adreça: http://acciosocial.tarragona.cat
 
21 d'octubre de 2009

 

Segells de reconeixement d'administració oberta