Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L’exposició “Memòria d’un temps. 1975 – 79” tanca les portes amb un gran èxit d’assistència

L’exposició “Memòria d’un temps. 1975 – 79” tanca les portes amb un gran èxit d’assistència

L’exposició “Memòria d’un temps. 1975 – 79” tanca les portes amb un gran èxit d’assistència

Centenars de persones van visitar la mostra fotogràfica, la tercera que acull el Palau de Congressos de Tarragona
06/08/2009

 

L’exposició “Memòria d’un Temps. 1975 - 79” va finalitzar el passat 31 de juliol amb un gran èxit d’assistència. En concret, des de l’1 de juliol, en què es va inaugurar l’exposició, al voltant de 1.000 persones han visitat la mostra de fotografies que Pilar Aymerich i altres fotògrafs tarragonins van captar durant el temps de la represa democràtica a Tarragona i Barcelona. La valoració feta, tant per l'Àrea per a la Promoció i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior com pel Palau Firal i de Congressos, és molt positiva tenint en compte les dates de l’exposició.
 
La mostra va recollir 61 fotografies de la fotògrafa barcelonina Pilar Aymerich, que va ser un testimoni d’excepció del temps de la transició i va retractar amb la seva càmera els instants de l’efervescència popular i política viscuda a Barcelona entre la mort de Franco i la proclamació de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 1979.
 
L’exposició es va complementar amb 30 fotografies que mostraven instants dels anys de la represa democràtica a Tarragona i que volien transmetre l’esperit de canvi i el moviment social, de sortida al carrer i reivindicacions que també es van viure a Tarragona. Aquesta part de l’exposició va ser produïda pel Palau Firal i de Congressos de Tarragona a partir d’una selecció d’imatges cedides per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.
 
Els visitants han estat principalment tarragonins i tarragonines de totes les edats, molts dels quals s’han pogut reconèixer entre els participants en les manifestacions i reivindicacions que mostraven les imatges de l’exposició.
 
“Memòria d’un temps. 1975 – 79” és la tercera exposició que acull el Palau Firal i de Congressos de Tarragona des que les seves instal·lacions s’han obert al públic com a sala d’exposicions. “La Maternitat d’Elna. Bressol de l’Exili 1939 - 1944” serà la propera exposició que es podrà visitar al Palau de Congressos i obrirà les portes el 13 de novembre d’enguany.
Segells de reconeixement d'administració oberta