Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament activa una sèrie d'actuacions davant l'arribada del fred

L'Ajuntament activa una sèrie d'actuacions davant l'arribada del fred

L'Ajuntament activa una sèrie d'actuacions davant l'arribada del fred

Serveis Socials i Guàrdia Urbana es coordinaran per atendre els transeünts que estiguin al carrer
18/12/2007
La consellera de Comunicació, Participació i Societat de la Informació, Begoña Floria, va fer una roda de premsa el dilluns 17 de desembre per informar de les actuacions municipals previstes per combatre les principals problemàtiques amb l'arribada del fred. D’aquesta manera, s’han activat tots els sistemes de protocol de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Brigada Municipal i Serveis Socials i s’han acordat una sèrie d’actuacions.
En primer lloc s’ha activat el protocol entre l’Institut Municipal de Serveis Socials i la Guàrdia Urbana, per atendre els transeünts durant l’onada de fred i poder-los traslladar a la Casa del Transeunt o a una Pensió, en cas d’estar tancada –de nit- o plena; i que consisteix en la incorporació de la figura d’un integrador social que farà d’enllaç entre la Guàrdia Urbana i Serveis Socials, qui ja té un programa establert amb Càrites i la Fundació Bona nit per atendre les persones sense sostre.
Aquesta actuació vol ser la resposta a una més gran coordinació i treball en equip, que el nou equip de govern considera com una prioritat i que des de l’Àrea de Serveis a la Persona s’ha volgut millorar, amb una persona que treballa habitualment al carrer i que serà part activa d’aquesta tasca, per evitar situacions de risc.
D’altra banda també s’han establert dues mesures més, com són el tancament dels sistems de rec per evitar gelades i la previsió de sal suficient en cas de nevada. Aquesta reserva és a la seu de Fomento de Construcciones y Contratas, al Polígon Riu Clar.
Segells de reconeixement d'administració oberta