Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament convoca premis i ajuts per estendre l'ús del català

L'Ajuntament convoca premis i ajuts per estendre l'ús del català

L'Ajuntament convoca premis i ajuts per estendre l'ús del català

És la primera vegada que es convoquen i tenen l'objectiu d'implicar la ciutadania en el foment de l'ús de la llengua
14/07/2009
El Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona, que dirigeix la tinent d’alcaldia Rosa Rossell, ha convocat el I Premi a Projectes per Estendre l’Ús del Català a Tarragona i una línia d’Ajuts a Entitats per a Projectes de Foment de l’Ús del Català a Tarragona. Són dues cares de la mateixa moneda amb una sola finalitat: implicar la ciutadania en el foment de l’ús del català a Tarragona. Aquest és el primer any que es convoquen, però a partir d’ara es convocaran cada any.
 
Pel que fa al premi, la finalitat bàsica és poder portar a la pràctica projectes innovadors per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a Tarragona i estimular la generació d’idees en aquest sentit. S’hi pot presentar qualsevol persona, entitat, empresa o col·lectiu. Els projectes que aspirin al premi han de ser aplicables a la realitat sociolingüística de Tarragona i han de preveure actuacions per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a la ciutat.
 
El jurat estarà format per una persona representant de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, una persona representant del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i una persona representant del Departament de Filologia Catalana de la URV, i el presidirà la tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni Històric i Ensenyament i consellera de Política Lingüística, Rosa Rossell. A l’hora d’escollir el treball guanyador, es tindrà en compte l’originalitat del projecte i l’adequació a la realitat sociolingüística de Tarragona, així com la capacitat per arribar a persones joves, a persones nouvingudes i a persones la llengua habitual de les quals no és el català. També es valorarà la capacitat per afavorir la participació i la implicació ciutadana en les actituds responsables cap a la llengua catalana i cap a la diversitat lingüística en general.
 
L’import del premi és de 3.000 euros, que es podran atorgar a un sol projecte o repartir-se entre un premi de 2.400 euros i un accèssit de 600. Els treballs poden presentar-se entre l’1 de setembre i el 10 d’octubre a l’OMAC.
 
Es farà difusió del premi arreu del domini lingüístic, cosa que ajudarà a projectar Tarragona com a ciutat compromesa amb la llengua catalana.
 
D’altra banda, la línia d’ajuts a entitats va destinada a associacions sense afany de lucre, de Tarragona o de fora de la ciutat, que impulsin projectes de foment de l’ús del català a Tarragona durant l’any 2009. Les sol·licituds es poden presentar a l’OMAC fins al 16 d’octubre. Tot i que la convocatòria està oberta a tot tipus d’entitats, l’Ajuntament anima a presentar-s’hi a associacions que no actuïn només en l’àmbit de la defensa de la llengua, sinó entitats que actuïn preferentment en altres àmbits: associacions juvenils, associacions de veïns, associacions de nouvinguts, etc. D’aquesta manera s’aconseguiria treballar per a la normalització lingüística des de tots els àmbits.
Per a més informació:
Segells de reconeixement d’administració oberta