Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament fomenta la participació a les eleccions europees

L'Ajuntament fomenta la participació a les eleccions europees

L'Ajuntament fomenta la participació a les eleccions europees

La mostra "Europa en cartells" ofereix una retrospectiva de la comunicació que han realitzat els diferents partits polítics de cara a les eleccions europees des de 1987 fins al 2004
09/04/2009
L’àrea de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona organitza en els propers mesos activitats per a promoure la participació a les eleccions europees que se celebren el proper 7 de juny. El conseller de Relacions Ciutadanes Manel Lopez Pasca, ha explicat aquest matí en roda de premsa que “amb aquestes accions l’ajuntament de Tarragona vol aconseguir una bona participació a la ciutat, ja que les decisions que es prenen al Parlament Europeu ens afecten en un 80% de la nostra vida quotidiana”
 
Tarragona acollirà del 17 d’abril al 4 de maig l’exposició “Europa en cartells” que s’instal·larà al Pati Jaume I de l’Ajuntament i que ofereix una mostra retrospectiva de la comunicació que han realitzat els diferents partits polítics de cara a les eleccions europees des de 1987 fins al 2004. Aquesta exposició pretén fomentar el debat sobre els comicis a l’Eurocambra uns mesos abans que s’iniciï oficialment la campanya electoral. Aquesta exposició mostra un ampli ventall de tots els materials que durant aquests anys ha anat recollint el Fons de Documentació Política Contemporània de la Universitat de Barcelona. També inclou un audiovisual que recull altres cartells que no es poden veure a l’exposició i imatges dels moments claus del procés de construcció europea, com ara la constitució del Parlament Europeu o l’entrada d’Espanya a la Unió Europea. Aquesta exposició es va inaugurar el passat mes de març al Palau Robert de Barcelona, ara està a Girona i després de Tarragona anirà a Lleida.
 
El dia de la inauguració de la mostra, el 17 d’abril la periodista Griselda Pastor, corresponsal de la Ser a Brussel·les i Senadora de Tarragona oferirà una conferència a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament i que serà oberta a tothom.
 
D’altra banda, al mes de maig també hi haurà a Tarragona la Choice Box, una caixa interactiva que es col·locarà al davant del Campus Centre, a l’avinguda Catalunya i que també pretén fomentar la participació a les eleccions europees. També es col·locaran banderoles del Parlament Europeu a diferents carrers de la ciutat.
 
Actualment, el Parlament Europeu es compon de 785 diputats escollits als 27 Estats membres de la Unió Europea. Des de 1979 els diputats s’elegeixen per sufragi universal directe per un període de cinc anys. El Parlament Europeu representa avui a gairebé 500 milions de persones. Des de les primeres eleccions europees, al 1979, l’abstenció ha anat augmentat fins arribar al 54.5% de l’electorat al 2004. Votar a les eleccions europees és un dret fonamental. Com a ciutadà europeu, cada elector pot escollir a qui votar en el país de la Unió Europea on visqui, encara que la seva nacionalitat no sigui d’aquell país.
Segells de reconeixement d'administració oberta