Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament incorporarà un nou cap de la Guàrdia Urbana

L'Ajuntament incorporarà un nou cap de la Guàrdia Urbana

L'Ajuntament incorporarà un nou cap de la Guàrdia Urbana

El proper dia 1 de gener del 2009 el nou cap de la guàrdia urbana serà Rafel Comes Marrasé, actual Intendent cap de la Divisió Tècnica de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra
01/12/2008
El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament, Carles Castillo, ha anunciat aquest matí en roda de premsa la incorporació d’un nou cap de la Guàrdia Urbana. Aquest fet s’ha considerat d’una novetat important dins de la Guàrdia Urbana, “que esperem que sigui el punt de sortida d’una nova etapa del cos de seguretat municipal”, ha anunciat Castillo.
 
L’anunci correspon a la incorporació, el proper dia 1 de gener del 2009, un nou cap de la guàrdia urbana, el senyor Rafel Comes Marrasé, actual Intendent cap de la Divisió Tècnica de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra. Aquest anunci, que s’ha dut en tot moment “amb absoluta discreció, amb el coneixement de l’alcalde i amb l’objectiu principal que la Guàrdia Urbana millori i continuï sent la policia de referència de la nostra ciutat”, segons el tinent d’alcalde. 
 
De la mateixa manera, Castillo ha volgut aclarir que “tot això parteix d’un pacte amb l’actual cap de la guàrdia urbana, el qual va assumir la prefectura transitòriament fins a coincidir amb el desplegament dels Mossos d’Esquadra a la ciutat”.
 
Rafel Comes és una persona amb una carrera professional brillant, una jove promesa ja consolidada, que a més és de Tarragona i que “ha acollit la nostra proposta amb molta il·lusió i ganes de formar part d’aquesta nova Guàrdia Urbana que des de la meva àrea volem tirar endavant”, ha reiterat. Té quaranta anys, està entre els vint primers membres dels Mossos d’Esquadra de Catalunya, a nivell d’importància i de competències en la seva feina diària. Va ingressar l’any 1992 a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra amb destinació a l’àrea territorial de Lleida.
 
Des d’aleshores i al llarg d’aquests anys ha adquirit una amplia experiència professional com a comandant en cap policial a les següents destinacions:  Oficina d’atenció al ciutadà  de l’ABP de l’Alt Empordà-Figueres (Girona), Unitat d’investigació de l’ABP Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell (Lleida), Área Regional d’Investigació de la Regió policial de Ponent (Lleida), Àrea bàsica policial de l’Hospitalet de Llobregat, Regió policial Metropolitana Sud (Barcelona); Divisió Tècnica de Seguretat Ciutadana, anant ascendint en categories dins del seu cos policial fins arribar a intendent.
 
Comes Va néixer a Tarragona ara fa 40 anys i té una vinculació molt gran amb la seva ciutat, no només perquè hi viu sinó també perquè el seu pare era un pescador del Serrallo i està vinculat amb el mar i amb la seva gent des de sempre. És soci de la Societat Marítima i Protectora (Gremi de Marejants) de la ciutat.
 
El tinent d’alcalde ha afirmat que “estem convençuts que serà un nou cap molt potent i prometedor i que el seu lligam amb els Mossos d’Esquadra ens serà molt adient per la nova situació en la que ens trobem, ja que els dos cossos de seguretat hem d’anar més d’acord i a la una que mai i ara és el millor moment, ja que acaben d’arribar a la nostra ciutat”.
 
L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits amb la Generalitat per a la seva incorporació a dia 1 de gener de 2009. D’altra banda, s’ha proposar a l’actual cap de la Guàrdia Urbana, el senyor Enrique Fernández, ser sotscap de la Guàrdia Urbana.
 
Fernández porta 17 anys a la Guàrdia Urbana, i donada la seva experiència i recolzament en tot moment en les tasques que ha anat assumint, “no volem que s’entengui aquest canvi com un perjudici envers la seva persona i la seva tasca, sinó un pas endavant, em reitero, en la intenció i l’objectiu d’apostar per una nova Guàrdia Urbana en tots els sentits i per tant, continuarà a la Guàrdia Urbana com a sotscap treballant per la ciutat i treballant pel nou projecte”, ha afirmat.  Finalment Castillo ha recalcat que “és evident, que seguirem comptant amb la seva opinió i experiència per a aquesta reorganització del cos de seguretat municipal”
Segells de reconeixement d'administració oberta