Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament s'uneix al Pacte d'Alcaldes per reduir emissions de CO2

L'Ajuntament s'uneix al Pacte d'Alcaldes per reduir emissions de CO2

L'Ajuntament s'uneix al Pacte d'Alcaldes per reduir emissions de CO2

El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar l'adhesió al Pacte d'Alcaldes per a la reducció de les emissions de CO2
01/12/2008
La iniciativa està impulsada des de la Conselleria de Medi Ambient i s’emmarca en el Pla d’Acció Local de l’Agenda 21 que representa un compromís del govern local per planificar les accions que garanteixin la  protecció del medi ambient, l’equitat social, l’eficiència econòmica  i la participació ciutadana.
 
El Pacte d’Alcaldes és un projecte de la Unió Europa que ha de contribuir a assolir els objectius en política energètica a nivell local i regional. L’objectiu principal és que les ciutats i regions que s’adhereixen al pacte es comprometen a anar més enllà del 20% de reducció d’emissions de CO2pel 2020. En aquest sentit i en el marc de l’Agenda 21, l’Ajuntament ja inclou com accions prioritàries el suport a l’eficiència energètica i al desenvolupament de les energies renovables.
 
Tal i com explica la consellera de Medi Ambient, Carme Crespo: “el canvi climàtic és un problema global que requereix solucions locals i el Pacte d’Alcaldes és un compromís que permet associar administracions locals per a treballar de manera conjunta en la protecció i promoció d’iniciatives encaminades a reduir les emissions de CO2”.
 
Fins al moment, 73 ciutats europees s’han adherit a la iniciativa i 57 més han iniciat els tràmits per a la seva adhesió al llarg del 2009.
Segells de reconeixement d'administració oberta