Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'alcalde fixa el 2009 com l'any decisiu per les inversions

L'alcalde fixa el 2009 com l'any decisiu per les inversions

L'alcalde fixa el 2009 com l'any decisiu per les inversions

21/01/2009
Josep Fèlix Ballesteros avança que enguany es donarà l’impuls definitiu a projectes històrics
 
L’alcalde aposta per ‘la política en majúscules per donar resposta a les preocupacions reals de la gent’. Diu que Tarragona està més preparada que altres ciutats per fer front a la crisi
 
L’Ajuntament apadrinarà i donarà beques a les nenes que a partir d’enguany neixin i es diguin Tecla
 
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat la conferència que anualment celebra la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes. Amb el títol 2009: any decisiu per Tarragona, l’alcalde ha traçat les línies bàsiques d’aquest nou any que tot just s’enceta.
Josep Fèlix Ballesteros ha remarcat que 2009 serà un any decisiu perquè: “Hem d’afrontar la crisi i Tarragona està més preparada que altres ciutats”. L’alcalde ha destacat que també serà un any clau per la resolució de temes històrics com el Corte Inglés; el Pla Integral de Campclar i la Part Alta; el Teatre Tarrragona; per l’inici de les obres del Mercat Central; per l’aplicació del Pla de Competitivitat Turístic; pel començament de les obres de la comissaria de la Guàrdia Urbana i del Camp del Nàstic. “També serà l’any de la construcció del primer hotel de 5 estrelles a la ciutat i l’any decisiu pel lideratge del Camp, per la construcció de l’àrea metropolitana de Tarragona i pel finançament municipal”.
L’alcalde Ballesteros ha anunciat que aplicarà  a patir de 2009. En aquest sentit, ha apel·lat al sentiment d’identitat i de tarragonisme per proposar que “totes les nenes que a partir d’enguany neixin i rebin el nom de Tecla seran apadrinades per part de l’alcalde, en nom de l’Ajuntament de Tarragona, rebran una beca d’estudis”. Una altra cosa que posarà en marxa aquest 2009 és les estades als barris que Josep Fèlix Ballesteros va iniciar quan era candidat a l’alcaldia de Tarragona. L’alcalde ha anunciat que aquesta visita a tots els barris “serveix per posar-se a la pell de molts ciutadans i ciutadanes anònims i abastar millor les seves demandes”. Aquesta iniciativa entronca amb el propòsit de l’alcalde “d’estar més hores al carrer que al despatx. Això ja ho faig, però encara ho he de fer més”.
 
MESURES PER FER FRONT LA CRISI
 
L’alcalde Ballesteros ha iniciat la seva intervenció parlant de la crisi econòmica i ha donat les claus que des de l’Ajuntament s’apunten per fer-hi front. “Els darrers dies de l’any es va popularitzar un SMS que deia ‘feliç 2010 perquè el 2009 ja està perdut’. Jo penso tot el contrari. El 2009 serà, per aquells que el sapiguem aprofitar, un any decisiu”. L’alcalde de Tarragona ha defensat que “la sortida d’aquesta crisi no s’ha de fer a les espatlles dels que tenen menys oportunitats ni de les sofertes classes mitges. Així ho entén el Govern de l’Estat, la Generalitat i el Govern Municipal que encapçalo”.
 
L’alcalde Ballesteros ha insistit al llarg de tota la conferència que “ara més que mai és el temps de la política en majúscules. De la política entesa com a resposta a les preocupacions reals de la gent. Quan els mercats fracassen les mirades es giren cap als polítics”. Entre les solucions que l’alcalde ha plantejat figuren un paquet de mesures per fer front a la crisi. Unes millores consensuades amb les empreses i els sindicats que consisteixen en 24 propostes fiscals i socials de suport a les famílies. Entre elles està la supressió del pagament de la plusvàlua en cas de successió; la reducció de l’impost de circulació per a vehicles de dues rodes; els abonaments anuals de les targetes de resident; i la congelació de l’IAE, l’IBI i l’Impost de Vehicles. Ballesteros també ha afirmat que “estem preparats per fer front a la crisi. I ho estem més que la resta de demarcacions de Catalunya” i ho ha justificat  “cap gran inversió prevista, ja sigui pública o privada, s’ha aturat”.
 
L’alcalde ha dividit la seva intervenció en apartats que considera cabdals per enguany. En aquest sentit, figura la modernització administrativa “que és una urgència. Necessitem una administració del segle XXI. Per aconseguir-ho estem dissenyant un sistema que reduirà l’espera per l’obtenció de llicències de 14 a 2 mesos. Tot això fa que enguany sigui l’any decisiu de l’administració”.
 
La seguretat i la neteja també són temes clau per l’equip de govern. “Aquests primers 19 mesos de govern hem donat respostes. Per això hem incrementat les dotacions de la Guàrdia Urbana; vam tenir una actitud ferma durant la crisi de l’aigua; hem implantat el bus gratuït pel nens i nenes en edat escolar; hem apostat per l’autobús nocturn amb 4 nous trajectes; i hem posat en funcionament  la brigada d’intervenció ràpida, entre d’altres”.
 
En l’apartat de seguretat ha remarcat l’esforç que s’està fent perquè la Guàrdia Urbana sigui un cos adaptat als nous temps. Menció especial per la posada en marxa el proper mes d’abril de la policia de proximitat, que començarà per Campclar.
 
El Teatre Tarragona i la seva posada en funcionament a finals d’any ha merescut un altre destacat. L’alcalde ha recordat que “serà el primer gran equipament cultural que s’haurà fet en molts anys a Tarragona”.
 
 
L’ANY DEL POUM
 
L’alcalde ha destacat que, si bé el 2008, havia estat l’any de la negociació del POUM, el 2009 serà el definitiu. L’aprovació definitiva del document de planejament urbanístic més important de la ciutat deslliurà “de l’angoixa que van viure 1.500 famílies de Tarragona. Hem transformat el neguit en satisfacció i tranquil·litat”, ha subratllat.
 
En el seu repàs de l’acció de govern i els projectes que veuran la llum aquest 2009, l’alcalde ha enumerat el pla de piscines, que es completarà amb la construcció d’una nova a Riuclar; la nova llar d’infants al César August; l’increment en la partida de neteja; la substitució de la il·luminació d’alt consum iel primer Pla d’Acció per a la gestió i la prevenció dels residus municipals de Tarragona.
 
La primera reunió ordinària que es farà al mes de febrer del Senat i l’entrada en funcionament de la figura del Defensor de la Ciutadania són, per l’alcalde, la prova que s’escolta la veu de totes els tarragonins i tarragonines.
 
 
TARRAGONA LIDERA EL CAMP
 
La intervenció de l’alcalde també ha servit per accentuar el lideratge, en tots els àmbits, que Tarragona ja exerceix però que s’ha de potenciar. L’alcalde -que ha reconegut que les infraestructures són decisives pel progrés econòmic-, ha defensat la connexió entre la nova estació intermodal del sud de l’aeroport amb l’estació de l’AVE, que vol que porti el nom d’Estació Tarragona-Costa Daurada i el lligam ferroviari per mercaderies del Port amb ample europeu.
 
L’alcalde Ballesteros ha recordat que “l’any passat va ser l’any de la micropolítica. Un cop posada en marxa, enguany encetem l’any de les inversions, la millora de l’espai públic i dels equipaments”.
 
Abans d’acabar la seva intervenció i iniciar-se el torn de preguntes, l’alcalde ha tornat a insistir en el paper de Tarragona afirmant que la ciutat ha de tenir “un  espai propi dins d’una Catalunya que ens necessita. Tenim les persones per fer-ho i sabem com fer-ho. Tenim el repte plantejat. Sabem el camí. No podem fallar”.
Segells de reconeixement d'administració oberta