Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'alcalde rep el director de la representació de la Comissió Europea

L'alcalde rep el director de la representació de la Comissió Europea

L'alcalde rep el director de la representació de la Comissió Europea

A la trobada, han tractat el tema de la propera inauguració d'un punt d'informació "Europe Direct" a la ciutat
25/02/2009
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha reunit amb el  director de la Representació a Barcelona de la Comissió Europea, Manel Camós, per tractar dels projectes que la ciutat té engegats per a millorar la seva presència institucional a Europa. A més, l’alcalde i el representant de la Comissió per Catalunya i Balears, han tractat la propera inauguració d’un punt d’informació Europe Direct a la ciutat i de la celebració del Dia d’Europa.
D’altra banda, s’ha fet una Jornada d’informació europea a la Universitat Rovira i Virgili (URV), dirigida als periodistes de la ciutat i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Entre diversos temes, s’ha abordat el la política energètica de la Unió Europea, amb Ferran Tarradellas, portaveu d'Energia de la Comissió Europea, que ha estat connectat en videoconferència des de Brussel·les.
La Unió Europea està molt més a prop nostre del que imaginem. Les decisions polítiques que es prenen a Brussel·les, en temes econòmics, socials, culturals, d'energia o infraestructures, ens afecten directament. De fet, el 70% de la legislació que s'aplica als ciutadans i ciutadanes de Catalunya es decideix a Brussel·les. Per als professionals de la informació cada vegada és més necessari el coneixement de les institucions i la presa de decisions de la UE, així com les possibilitats i eines que la Comissió Europea ofereix als periodistes.
Segells de reconeixement d'administració oberta