Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La 20a edició del Concurs de Focs Artificials durarà cinc nits i hi participaran tres empreses valencianes i dues estrangeres

La 20a edició del Concurs de Focs Artificials durarà cinc nits i hi participaran tres empreses valencianes i dues estrangeres

La 20a edició del Concurs de Focs Artificials durarà cinc nits i hi participaran tres empreses valencianes i dues estrangeres

Enguany se celebrarà del 7 a l'11 de juliol
23/06/2009
La 20a edició del Concurs de Focs Artificials d’enguany se celebrarà del 7 a l’11 de juliol i que comptarà amb la presència de tres empreses valencianes, una italiana i una austríaca. El veredicte es donarà a conèixer el diumenge 12 de juliol.
 
Dimarts 7 de juliol
PIROTÈCNIA HERMANOS CABALLER, d’Almenara, Castelló (País Valencià)
Dins la nissaga valenciana dels Caballer, que és remunta al 1880, aquesta és una empresa de nova creació, dinàmica i innovadora, que cada cop és més reafirmada en el sector. Va ser fundada l’any 2001. Entre les seves participacions més destacades, cal esmentar la seva presència en les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València amb motiu de les Falles de Sant Josep,  els espectacles d’inici i final de les Festes de la Magdalena de Castelló, el primer premi en la segona Mostra internacional de pirotècnia de Burgos, l’espectacle piromusical al casino del llac Leamy, a Ottava, Canadà, i els focs de finalització de l’edifici més alt de l’Estat espanyol, Torre Espacio, realitzats sobre el terrat. Primera participació a Tarragona.
 
Dimecres 8 de juliol
FEUERWERKE JOST, de Wagram (Àustria)
Estrena d’un nou país, Àustria, en el certamen tarragoní i també en l’Estat espanyol. Es tracta de l’empresa líder en el sector pirotècnic austríac, molt proper quant a tecnologia i estil a l’alemany, que tan bona impressió ha deixat a Tarragona en totes les edicions. Durant deu anys aquesta companyia, comandada per Rudolf Jost, ha generat extraordinaris bons comentaris especialment pel que fa a la precisió en l’execució, la seva fantasia i la seva perfecció assolida a través d’una esplèndida tecnologia. Ha treballat en esdeveniments esportius multitudinaris i d’altres de corporatius. Entre les grans exhibicions destaca la seva estrena en les competicions internacionals en el Pyronale a Alemanya el 2007, un castell que va marcar l’audiència.  L’agost de l’any passat guanyaven l’històric Concurs internacional de Mònaco, tot un aval, així com el Pyro-Night d’Erfurt, Alemanya, per la qual cosa enguany competiran en el Pyronale 2009. Primera participació a Tarragona.
 
Dijous 9 de juliol
PIROTÈCNIA MARTÍ, S.L., de Burriana, Castelló (País Valencià)
Fundada el 1868, des dels seus inicis, ha estat una empresa familiar. En l’actualitat és ja la cinquena generació la que gestiona l’empresa. La seva plantilla de treballadors està formada gairebé exclusivament per dones, a excepció de Bernardo i Carlos –marit i fill de Reyes Martí, directora de l’empresa-. Participa habitualment en les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València amb motiu de les Falles, habitualment el dia 8 de març, dia de la dona treballadora. En els darrers anys ha començat a participar en certàmens pirotècnics de l’Estat espanyol. El 2006 va obtenir la Conxa de Bronze al concurs internacional de Donostia. També ha guanyat el primer premi del concurs de mascletaes de Vila-real el 20006 i el 2007, així com la Palmera d’or del concurs de mascletaes de la festa de les Fogueres de Sant Joan, a la ciutat d’Alacant. Primera participació a Tarragona.
 
Divendres 10 de juliol
FABBRICA FUOCHI LA TIRRENA SAS, de Mondragone (Itàlia)
Giuseppe Ferraro es el titular d’aquesta premiada fàbrica de focs artificials, amb sue a Caserta, Itàlia. És hereu d’una antiga nissaga d’artesans, mestres en l’art de la fabricació de focs artificials tant terrestres com aquàtics,  que treballen des del 1898, any en què el fundador Antonio Ferraro va iniciar aquesta aventura. En els trenta anys de treball de Giuseppe, pare dels germans Vittorio i Nicola, ha obtingut grans reconeixements especialment a Itàlia i ha participat en nombroses exhibicions, com l’especialment destacada a la Festa de San Trifone a Adèlfia, vora de Bari, la concentració de pirotècnics del sud itàlia més celebrada i important. El 2001 va obtenir el títol de campió nacional italià. El 2002 va guanyar el concurs internacional de San Remo. El 2003, el certamen de focs diürns –una mena de tronades- d’Ailano Lucis, també a Itàlia. L’any passat va participar en el prestigiós certamen de Bilbao, Euskadi. Primera participació a Tarragona.
 
Dissabte 11 de juliol
PIROTÈCNIA CABALLER, S.A., de Godella (País Valencià)
Fundada el 1880 per Vicente Caballer Calatayud, es tracta d’una de les empreses més importants del panorama pirotècnic internacional. El 1936 va passar a ser gestionada pel fill del fundador, Vicente Caballer Zamorano. En l’actualitat està dirigida pel seu net Vicente Caballer Ramírez, amb el que també treballen els seus fills Vicente, Marian, Begoña i Verónica Caballer Barat. La seva fàbrica té una extensió de 580.00 m2. Dispara a la plaça de l’Ajuntament de València des del 1880 i el txupizano de les Festes de San Fermín de Pamplona des del 1905.  Va dissenyar el primer canó pirotècnic de gran calibre –350 mm- que van crear expressament per a una exhibició davant el rei espanyol Alfons XIII. La seva nòmina de premis és enorme.
Segells de reconeixement d'administració oberta