Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Brigada d'Intervenció Ràpida resol cinc actuacions diàries

La Brigada d'Intervenció Ràpida resol cinc actuacions diàries

La Brigada d'Intervenció Ràpida resol cinc actuacions diàries

Entre les intervencions més destacades hi ha la reparació de voreres, d'asfalt i vorades
26/08/2008

La Conselleria d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona va posar en marxa la Brigada d'Intervenció Ràpida el passat 30 de juliol. Aquest nou servei es complementa amb la Brigada Municipal i soluciona les petites reparacions de la via pública d'una manera eficaç i sense esperes prolongades.

Els ciutadans poden informar de qualsevol tipus de deficiència de la via pública a través del telèfon gratuït disponible les 24 h durant els 7 dies de la setmana: 900 200 274. Des del 30 de juliol, s'han atès una mitjana de 9 trucades diàries, el primer dia de la posada en marxa van ser 32 trucades les ateses.

Les dades durant aquest mes han estat:

  • 192 trucades
  • 83 actuacions realitzades
  • 15 actuacions pendents

Cal tenir en compte que el dies hàbils de treball de la Brigada d'Intervenció Ràpida han estat 15 dies i s'han fet una mitjana de 5'5 actuacions diàries.

L'execució dels treballs més urgents s'inicien en 24 hores, els urgents en tres dies i els normals, en deu.

L'equip humà és de 17 persones entre operaris, tècnics, oficials i personal administratiu. Els mitjans materials que s'utilitzen 4 camions, 2 furgonetes, 2 dumper, generadors, talladores, formigoneres i un equip de reparació asfàltica.

A més de les trucades a través del telèfon gratuït, els presidents de les Associacions de Veïns i els regidors de zona donen avís de deficiències detectades.

En aquest primer mes, el total de trucades rebudes a la centraleta ha estat de 192. D'aquestes 192, 18 han estat segons avisos sobre incidències ja registrades, 69 s'han derivat a d'altres departaments.

En total són doncs, 105 trucades pròpies de la Brigada Intervenció Ràpida (BIR). 7 d'aquestes trucades, s'han aplaçat perquè les demandes estan incloses en projectes de més envergadura que l'Ajuntament ja té previstes.

En data de dijous 21 d'agost, s'havien realitzat 83 actuacions i 15 resten pendents. Un 82% de les actuacions corresponen a reparació de voreres, el 15% a reparació de paviment i el 3% restant a vorada i altres.

Les actuacions d'urgència que cal destacar són la reparació de voreres de Vidal i Barraquer, Baixada del Roser, Rambla Vella, Rambla Nova davant Motoclub, Pla de la Seu, Plaça Pagesos i Plaça Sedassos; la col·locació de voreres amb urgència cal destacar les de les rotondes de Via Augusta, Rovira i Virgili i Països Catalans; i en reparacions d'asfalt destaquem les d'Enric Morera, Barcelona, Apodaca, Carrer Pirineus de Sant Salvador, Passeig Torroja a Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta