Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Cavalcada de Reis d'enguany estrena nova carrossa: la Catedral

La Cavalcada de Reis d'enguany estrena nova carrossa: la Catedral

La Cavalcada de Reis d'enguany estrena nova carrossa: la Catedral

Continuen els actes festius al carrer i als principals escenaris
03/12/2007
La Cavalcada de Reis de Tarragona tindrà enguany nova carrossa que és una reproducció a escala de la catedral tarragonina. Amb 3,40 metres d'alçada la carrossa de la Catedral, feta pel jove tarragoní Lluís Torres, participarà per primera vegada en la Cavalcada per celebrar que aquest 2008 Tarragona encetarà l'Any Jubilar dedicat als tres màrtirs de la ciutat. Entre les opcions per promocionar l'Any Jubilar a la Cavalcada hi havia la capella de Sant Pau i l'Amfiteatre, però, finalment, des de la Comissió de la Cavalcada de Reis, es va decidir que l'opció més viable i que donaria millor resultat era fer una reproducció de la Catedral.
L'autor de la carrossa ha aconseguit, amb poc més de dos mesos, aixecar una reproducció molt fidel a l'original. El material de la carrossa permet que si es mulla no es faci malbé i a més, imita l'acabat de la pedra de la Catedral. Des de la Comissió de la Cavalcada estan ultimant els detalls com són la col•locació de la il•luminació i les últimes capes de pintura sobre la font que imita la que hi ha a les escales de la Catedral i que anirà a la part dreta del davant de la carrossa.

La fidelitat a l'original és tal que fins i tot s'han deixat buits els espais laterals de la catedral on hi falten algunes figures dels apòstols, que hi ha a la façana frontal. L'única diferència destacable que hi ha amb l'original són les escales, ja que la carrossa no reprodueix l'escalinata que hi ha davant del santuari, perquè en estar feta a escala, era molt complicat incorporar-la dins la limitació d'alçada de 3,40 metres.

Enguany la Cavalcada tindrà 42 elements, incloent la Guàrdia Urbana i els romans. El nombre de cavalls que participaran en la desfilada també augmenta i passarà dels 16 als 23. L'alcalde ha volgut agrair als membres de la comissió la feina que fan desinteressadament i que permet que la nit de Reis la Cavalcada funcioni perfectament.

Les 8 tones de caramels que es repartiran pels carrers de Tarragona seran de caramels tous, tipus sugus i no dels tradicionals caramels 'de vidre', ja que han comprovat que aquests agraden més a la canalla, perquè un cop ha passat la Cavalcada no queda cap caramel a terra. Les empreses Carrefour i Minguet han col•laborat amb la Cavalcada regalant-los uns 800 kg de caramels.

Pel que fa als actes festius per aquests dies:
 
Dijous 3 de gener de 2008
 
De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes.
 
21 h. Palau de Congressos. Concert de cap d’any. Strauss Festival Orchestra-Ballet. Organitza: Promoconcert. Venda de localitats a través del Servicaixa.
 
Divendres 4 de gener de 2008
 
De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes.
 
Dissabte 5 de gener de 2008. Nit de Reis
 
A les pastisseries i forns, venda del ritual Tortell de Reis, per trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis.
 
Des del campanar de la Catedral, a les 12 del migdia, toc de vigília de festa en el qual tocaran totes les campanes.
 
A les 18 h, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres d’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la nostra ciutat.
 
Desembarcament dels Mags a l’escala reial del Moll de Costa.
 
Parlaments de benviguda als Mags i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.
 
Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts per l’Autoritat Portuària.
 
Trasllat fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.
 
A les 19 h, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala, l’esquadró de cavallistes romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les delDromedari, el Camell i l’Elefant. Els acompanyaran les formacions musicals de l’Aula de Música Tradicional de Tarragona, la Banda de Paüls i la Banda de la Misericòrdia de Reus, així com les escales dels Bombers de la Generalitat. Amb motiu de l’Any Jubilar 2008 que se celebra a la nostra ciutat, sortirà una carrossa representativa de la catedral.
Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs); carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.
La Cavalcada de Tarragona és un acte adherit a la campanya de la Fundació Catalana Síndrome de Down i d’Invest for children per aconseguir una vida millor per a les persones amb discapacitat, amb especial atenció als nens i nenes amb síndrome de Down.
 
Arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar Ses Majestats, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’Alcalde Sr. Josep Fèlix Ballesteros, missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i comiat.
 
Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.
 
Diumenge 6 de gener de 2007. Diada de Reis
 
9 h. Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran les residències de la Mercè i Sant Rafael.
 
10.15 h, des del campanar de la Catedral, començaran els tocs per convocar a la missa del dia de Reis.
 
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta