Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La ciutat de Tarragona disposa d'un nou trofeu esportiu

La ciutat de Tarragona disposa d'un nou trofeu esportiu

La ciutat de Tarragona disposa d'un nou trofeu esportiu

El disseny ha anat a càrrec del joier tarragoní Joan Blázquez
La ciutat de Tarragona disposa d'un nou trofeu esportiu Els exemplars del nou trofeu de la ciutat
13/08/2009

 

Des de fa més d'un any l’Ajuntament de Tarragona està treballant perquè la ciutat tingui un model de trofeu amb identitat pròpia, que es distingeixi de la resta clonada que serveix per a tots, que identifiqui a la ciutat i ho faci amb un ferm toc personal.
 
El dissenyador tarragoní Joan Blazquez, ha creat un nou model de trofeu que està format per tres parts: la de dalt d’or, plata i bronze; la central amb una pàtina de color pedra i el peu està acabat en color negre.
 
A banda, també s’ha dissenyat una peça que es lliurarà com a alternativa a les clàssiques medalles i un diploma, que segueix l’estil del trofeu, perquè quedi constància del lliurament d’algun dels trofeus.
 
El nivell esportiu que està aconseguint Tarragona, així com la gran quantitat de clubs i persones que practiquen una alta gamma d'esports, ens està impulsant a situacions de privilegi en les quals ens veiem acompanyats per entitats d'alta repercussió social, esportiva i mediàtica.
 
La qualitat dels nostres equips, esportistes i atletes ens permet participar en torneigs d'alt nivell, i per a això, necessitem tenir una identitat pròpia també en els trofeus que lliurem als guanyadors.
 
 
Dades tècniques del trofeu
 
Material: resina.
 
Composició:
Cada una d’aquestes peces, s’ha hagut de fer en tres parts:
·      La part de dalt d’or, plata i bronze.
·      La part del mig, que representa la pedra romana, té una patina de color pedra.
·      La part de sota o peu, està acabada en color negre.
És per això que les diferents peces s’han hagut de realitzar de forma que encaixin les unes amb les altres, cosa que dificulta la realització de l’original, sent tot un treball d’enginyeria amb l’objectiu de simplificar posteriorment la seva fabricació en cadena.
 
Mides:
Cada una de les peces s’ha realitzat en dues mides diferents. La gran, mesura 80 cm. d’alçada. (sense el peu 60 cm.) La petita té un total de 43 cm. (sense el peu 30 cm.)
 
Medalles:
S’ha realitzat una peça que es lliurarà com a medalla, això sí, trencant amb la clàssica línia habitual de medalla s’ha realitzat una reproducció a escala en miniatura que es farà en metall amb una mida d’uns 7’5 cm. d’alçada. Resumint cinc possibilitats en total i cada una té les tres terminacions, or, plata i bronze, per poder així abastar cinc nivells esportius diferents.
 
Diplomes:
S’ha creat també un diploma adjunt dissenyat al mateix taller de joieria Blázquez, mantenint el caire del trofeu, perquè quedi constància del lliurament de cada un dels trofeus.
Segells de reconeixement d'administració oberta