Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La formació musical Le Cirke, guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona de músiques modernes

La formació musical Le Cirke, guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona de músiques modernes

La formació musical Le Cirke, guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona de músiques modernes

El grup Cosmic Grass s’ha declarat vencedor del Premi Especial Denominació d’Origen Catalunya
01/10/2009

 

El grup Le Cirke ha estat el guanyador del “Premi Ciutat de Tarragona de músiques modernes”, per la innovació de la proposta que han presentat. Aquest és el veredicte de la Comissió Artística del programa de difusió de les músiques pop, rock i tendències emergents al voltant de la demarcació de Tarragona. La Comissió l’ha assenyalat  com un   treball interessant i amb molt de futur, una actitud destacada de treball i honestedat, a més d´un contrast força atractiu entre el so més modern del grup i el del violí clàssic i tradicional. El guardó està valorar en 1.500€ que es materialitzarà a través d’un contracte privat per l’actuació feta + 24 hores a l’estudi de gravació de l’Aula de Músic’s de Tarragona i Reus. A banda, podran realitzar una actuació remunerada amb 500 € en una de les programacions municipals de 2009 – 2010.
 
El segon classificat va ser Febrero i el tercer premi va recaure en la formació Don Simon y Telefunken, premiats amb 20 i 16 hores d’estudi respectivament, sota el patrocini de l’Aula de Músic’s de Tarragona i Reus.
 
De totes aquestes gravacions se’n farà una edició en maxiCD que serà distribuït gratuïtament amb la revista Enderrock als subscriptors i mitjans i agents que treballen en l’àmbit de la música a Catalunya. 
 
A més, la banda seleccionada tindrà quatre actuacions promocionals dins la Gira D.O. TGN: tres al mes de maig, una dins la Fira de Música al carrer de Vila-seca del 2010, una altra dins la Fira de Música al carrer de Vila-seca del 2010 i una dins la final del concurs Rock a l’Ascensió de Granollers del 2010, una al mes de juliol dins el festival Senglar Rock de Lleida del 2010 i, per últim, la corresponent a una programació musical a la ciutat de Tarragona.
 
 
Premi Especial Denominació d’Origen Catalunya
 
El “Premi Especial Denominació d’Origen Catalunya” valorat en la quantitat de 1.800€, que es materialitzarà a través d’una actuació al Mercat de Música Viva de Vic 2010, va recaure en el grup Cosmic Grass. A més, el jurat va considerar que calia fer una menció honorífica al grup Kaire, que representa les noves tendències emergents dins el panorama de la musica pop.
 
Una comissió artística, integrada per persones del món musical, van valorar la creativitat i l’originalitat, la qualitat artística i tècnica, l’interès com a proposta emergent i de futur, el treball previ en l’elecció del repertori, la preparació del dossier i la informació complementària, les perspectives industrials, l’execució musical, la compenetració del grup en directe i la posada en escena.
 
El D.O. Tarragona és un programa de difusió de les músiques pop, rock i tendències emergents al voltant de la demarcació de Tarragona.
 
 
1 d'octubre de 2009
Segells de reconeixement d’administració oberta