Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Guàrdia Urbana de Tarragona compta amb 26 nous policies

La Guàrdia Urbana de Tarragona compta amb 26 nous policies

La Guàrdia Urbana de Tarragona compta amb 26 nous policies

L'arribada d'aquests agents permetrà reforçar la policia de proximitat i crear una unitat de medi ambient el proper mes d'octubre
10/07/2009
Un total de 26 agents es van incorporar el passat 8 de juliol a la Guàrdia Urbana de Tarragona. Es tracta de la 22ª promoció, composada de 23 homes i 3 dones, amb una mitjana de 28 anys, que van començar la seva activitat professional com a policies, després d’haver superat amb èxit la formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, on es van graduar el passat 26 de juny junt amb els aspirants a Mossos d’Esquadra.
 
Formació i estudis
De tots ells, 7 compten amb estudis primaris, 7 amb el graduat en educació secundària, 6 formació professional de segon grau, 4 el batxiller i 2 estan realitzant estudis universitaris. La passada setmana van rebre un curs d’acollida, relacionat amb tasques específiques de la Guàrdia Urbana, que els van impartir diferents comandaments de les unitats que conformen les divisions de proximitat, trànsit i seguretat ciutadana de la Guàrdia Urbana.
 
Treballar per la ciutat que els ha vist néixer
 6 dels aspirants a agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona també van aprovar per accedir als Mossos d’Esquadra i 2 a la Guàrdia Urbana de Barcelona. El motiu que els ha fet decantar-se pel cos policial tarragoní, un cop superades les diferents proves, ha estat la vocació de treballar per la ciutat que els ha vist néixer i per la possibilitat de poder contribuir a solucionar els problemes dels seus veïns.
 
Ja són 43 els agents que s’han incorporat en aquest mandat, i abans d’acabar l’any  se n’incorporaran 15 més
 La presentació pública dels nous agents s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha indicat que “És la promoció més nombrosa que mai s’ha incorporat a la Guàrdia Urbana i respon al compromís de rebaixar la mitjana d’edat, establerta en 46 anys, i de posar en marxa la policia de proximitat. Aquest compromís s’ha materialitzat amb els 43 agents que ja s’han incorporat en aquest mandat i, abans d’acabar l’any, volem incorporar-ne 15 més”. “El nostre objectiu principal és reforçar el model de policia de proximitat, que es va posar en marxa a finals de març, i que ara podrà actuar amb molta més intensitat”. “Volem que la Guàrdia Urbana tingui un contacte directe amb la ciutadania, amb molta flexibilitat i, sobretot, que sigui capaç de donar una resposta personalitzada, eficaç i integral a problemàtiques molt diverses”.
 
Dret a disposar de la credencial policial
 Per la seva banda, el cap de la Guàrdia Urbana, durant l’acte de benvinguda dels nous agents, ha destacat el gran esforç que han fet tots els aspirants per superar la duresa de l’examen d’ingrés i del procés de formació de nou mesos que s’imparteix a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. “Els felicito perquè no és fàcil i avui vostès han aconseguit el dret a disposar de la seva credencial policial, que els faculta a actuar com a membres d’un cos de policia que té al darrera 151 anys d’història”.
 
A partir d’ara, els nous agents continuaran la seva formació policial amb la realització d’un any de pràctiques, que faran acompanyats d’agents veterans de la Guàrdia Urbana.
 
Una plantilla amb 228 efectius
Amb la incorporació d’aquests 26 agents, s’augmenta en un 11,5% la plantilla de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que ja s’havia ampliat l’any passat amb altres 17 nous efectius. La plantilla queda ara composada per 228 efectius (3 intendents majors, 5 sotsinspectors, 4 sergents, 28 caporals i 188 agents) i es vol incrementar amb 15 nous agents abans d’acabar l’any.
Segells de reconeixement d'administració oberta