Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Guàrdia Urbana lluita contra la petita delinqüència i l'incivisme

La Guàrdia Urbana lluita contra la petita delinqüència i l'incivisme

La Guàrdia Urbana lluita contra la petita delinqüència i l'incivisme

222 denúncies administratives, 7 detencions, 3 denúncies penals i 73 expedients tramitats durant el primer mes de treball
11/05/2009
A finals del mes de març es va posar en marxa la Unitat de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Tarragona com una estratègia més de prevenció i control de la petita delinqüència, associada al petit tràfic de drogues a la via pública, furts i robatoris a l’interior de vehicles.
Les accions de prevenció que duu a terme aquesta nova unitat, integrada per un caporal i quatre agents, que presten el seu servei de paisà, contribueixen a reduir les oportunitats de cometre delictes i a la vegada també coopera amb d’altres projectes municipals que treballen en xarxa per a la millora de la convivència ciutadana.
Aquesta unitat aborda la delinqüència amb un nivell d'infracció penal menys greu però també el més freqüent i que incideix molt negativament en la percepció ciutadana de seguretat. També són tractades les faltes de civisme, que inclouen comportaments asocials com el consum de drogues o d’alcohol a la via pública, la tinença o utilització d’armes prohibides, la mendicitat, la venda ambulant, llençar mobles i trastos vells, col·locar cartells sense autorització als fanals de l’enllumenat o no recollir el dipòsit d'excrements, que tot i no constituir necessàriament una infracció penal, són molt molestes per la convivència ciutadana.
Des de la posada en marxa de la nova Unitat s’han comptabilitzat prop de 300 actuacions penals i administratives. Moltes d’elles són derivades de les queixes o denúncies que els ciutadans adrecen a la Guàrdia Urbana i que després de ser analitzades i tractades, motiven l’actuació d’aquesta unitat a qualsevol hora del dia o de la nit. Les xifres en aquest mes en funcionament són 7 detinguts, s’han obert 3 diligències penals i s’han tramitat 222 denúncies per incompliment de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana i ús dels Espais Públics. A més, s’han realitzat 6 dispositius de control de la seguretat ciutadana a demanda dels ciutadans i s’han tramitat 73 expedients.
La col·laboració ciutadana i el fet d’anar de paisà la clau de l’èxit
El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, ha fet un balanç d'aquestes actuacions. Segons ha explicat Castillo, "els bons resultats assolits són deguts, d’una banda a que els seus components treballen de paisà a qualsevol hora i tots els dies de la setmana; i d’altra, a que hi ha un alt nivell d'implicació dels ciutadans amb la Guàrdia Urbana i això sempre és molt positiu a l’hora de planificar polítiques preventives de seguretat”.
Segells de reconeixement d'administració oberta