Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Guàrdia Urbana posa en marxa la policia de proximitat

La Guàrdia Urbana posa en marxa la policia de proximitat

La Guàrdia Urbana posa en marxa la policia de proximitat

S'estrena un Pla de Proximitat, per tal de generar una major visibilitat i percepció amb patrulles a peu, patrullatge dirigit, campanyes per objectius i un contacte directe amb la ciutadania
06/04/2009
Amb l’objectiu principal d’apropar l’Ajuntament als ciutadans, la Guàrdia Urbana estrena un Pla de Proximitat, per tal de generar una major visibilitat i percepció de la Guàrdia Urbana, amb patrulles a peu, patrullatge dirigit, campanyes per objectius i un contacte directe amb la ciutadania. Es tracta de posar en marxa una policia amb molta flexibilitat, capaç de donar una resposta personalitzada, eficaç i integral a problemàtiques molt diverses.
 
 
UNA POLICIA MÉS PROPERA
 
La policia de proximitat constitueix un plantejament per aconseguir que el ciutadà estigui segur i que alhora es senti segur, i per aconseguir-ho se’l fa participar en la solució de les seves problemàtiques. Es potència que siguin els propis ciutadans els que expressin les seves necessitats i expectatives, donant un important valor a la seva opinió. La dinàmica de treball es fonamenta en dos nivell d’actuació. En un primer nivell, es recullen les problemàtiques i inquietuds del territori a través del contacte diari amb veïns, amb representants institucionals, amb representants d’entitats i associacions del teixit social o amb representants d’altres cossos policials. D’altra banda, en un segon nivell, el policies treballen en equip, fan un diagnòstic dels problemes i desenvolupen fórmules per a solucionar-los, articulant respostes conjuntes de diferents serveis públics, perquè la major part dels problemes requereixen alternatives integrals i interdisciplinàries, així com la col·laboració i la corresponsabilització social.
 
 
UNA POLICIA QUE S’ANTICIPA ALS PROBLEMES
 
En realitat el que passa és que aquestes unitats no es limiten a reaccionar quan els problemes ja han succeït, sinó que s’involucren clarament en la prevenció dels conflictes relacionats amb la convivència veïnal i les conductes antisocials, establint accions planificades com el patrullatge dirigit, que té com a objectiu principal treballar els diferents punts de risc o les patrulles a peu, que mantenen un contacte directe amb el ciutadà per tal de recollir demandes i requeriments, especialment en l’àmbit dels petits fets delictius i les conductes incíviques, que moltes vegades no són motiu de denúncia.
 
 
“L’AJUNTAMENT VOL POTENCIAR EL MODEL DE POLICIA DE PROXIMITAT”
 
El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, ha assegurat que “aquest servei comença amb 4 caporals i 13 agents* amb la voluntat de detectar i solucionar els problemes observats, ja siguin de convivència, familiars, veïnals, etc… i actuarà amb més intensitat a partir de l’estiu, gràcies a la incorporació dels nous agents de policia que ara estan formant-se a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya”.
Segells de reconeixement d'administració oberta