Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La "Planimetria arqueològica de Tàrraco", ara a la xarxa

La "Planimetria arqueològica de Tàrraco", ara a la xarxa

La "Planimetria arqueològica de Tàrraco", ara a la xarxa

Es pot consultar i descarregar al complert als webs del Museu d'Història, de l'ICAC i de la Direcció General de Patrimoni Cultural
24/04/2009
El passat 21 d’abril es va presentar la difusió online del treball Planimetria arqueològica de Tàrraco, a càrrec de la tinent d’alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell; la directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Isabel Rodà i del director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Adam Manyé.
 
La difusió d’aquesta obra, que en el decurs de l’any passat, es va fer en paper, es penja ara online, amb els continguts editats complerts en format pdf i es podrà consultar i descarregar completament.
 
La Planimetria està a:
-      Al web de l’ICAC http://oliba.uoc.edu/icac/llibres/tarraco/
-      I al web de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya http://cultura.gencat.cat/bibliotecapatrimonicultural  (i clicar col·lecció digital / altra documentació científica)
 
La Planimetria arqueològica de Tàrraco ha estat el resultat d’un projecte impulsat per la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i l’ICAC, realitzat entre els anys 2005 i principis del 2007, i coeditat entre les esmentades institucions i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya al desembre del 2007.
 
L’obra és el fruit d’un treball de documentació i digitalització de les fonts bibliogràfiques i administratives de les excavacions i troballes arqueològiques dutes a terme a la ciutat de Tarragona, des del s. XIX fins al desembre de l’any 2004. La informació arqueològica recollida prové dels treballs que han efectuat seixanta-un arqueòlegs i s’ha comptat amb la col·laboració de les empreses d’arqueologia que treballen a la ciutat i el suport de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense.
 
La important activitat arqueològica realitzada a Tarragona, especialment en les darreres dècades del s. XX, ha fet necessària una compilació en una planimetria arqueològica dels nombrosos vestigis conservats o documentats. Calia recollir tota la informació per posar-la a l’abast de tots els agents que intervenen en el tractament del patrimoni arqueològic, tant des del camp de la recerca estricta com des del de la gestió arqueològica pròpiament, de l’urbanisme i de la difusió i projecció d’aquest passat. 
Segells de reconeixement d'administració oberta