Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La regidoria de Salut i H2O renoven el conveni de col·laboració

La regidoria de Salut i H2O renoven el conveni de col·laboració

La regidoria de Salut i H2O renoven el conveni de col·laboració

El conveni permetrà continuar amb l'Espai Jove de Salut posat en marxa el mes d'abril de l'any passat
05/02/2009
La conselleria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Salut de l’Ajuntament de Tarragona renova el conveni de col·laboració amb el col·lectiu H2O per a la continuïtat l’Espai Jove de Salut posat en marxa el mes d’abril de l’any passat. Durant el 2008, prop de 600 joves d’entre 14 i 18 anys han participat en alguna de les activitats posada en marxa des d’aquest nou servei. Tal i com explica la consellera Carme Crespo, “la feina feta en aquests 9 mesos amb l’Espai Jove de Salut ha estat molt positiva, per això volem donar continuïtat a la feina iniciada i renovem el conveni amb el col·lectiu H2O”.
 
L’Espai Jove de Salut és un punt d’informació juvenil itinerant sobre salut, sexualitat, alimentació i drogodependències dirigit als joves i que realitza atenció directa, per telèfon i via correu electrònic. Els destinataris del programa són joves d’ entre 14 i 18 anys, així com entitats del municipi que treballen amb aquests joves. L’espai compta amb un agent de salut que organitza i programa les activitats al voltant de tres grans eixos: sexualitat, alimentació i drogodependències. Des de la seva posada en marxa, s’han realitzat 16 tallers als centres cívics de la ciutat per apropar el sistema sanitari i el teixit associatiu als joves, per a la promoció d’hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc. D’altres activitats realitzades han estat l’assessorament en espais d’oci nocturn sobre sexualitat segura, la participació en el programa de ràdio de la Marató de TV3 i a les fires d’entitats celebrades a Torreforta i Riu Clar. També s’ha organitzat l’exposició Sota Pressió que es va instal·lar als centres cívics de la ciutat i que girava al voltant de la presa de decisions dels joves davant la pressió dels grup d’amics.
 
L’objectiu de l’Espai Jove de Salut és esdevenir una figura referent per als joves en temes de salut per tal d’assessorar-los i orientar-los, en una primera consulta, cap al recurs o servei sanitari més adequat. L’atenció es realitza de manera itinerant, cada setmana en un centre cívic de la ciutat i tots els dilluns a la Casa del Mar de 7 a 9 de la tarda. A més, disposa del telèfon de contacte 629 930 204 i el correu electrònic salut@h2o.cat.
 
Per aquest 2009, l’Espai Jove de Salut intensificarà la seva tasca de difusió per a donar-se a conèixer a les entitats juvenils i veïnals de la ciutat, i també s’ha iniciat la coordinació amb l’equip d’infermeres present als Instituts d’Educació Secundària de la ciutat i que formen part del programa Salut i Escola que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Segells de reconeixement d'administració oberta