Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La Serra del Mirador nova sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?"

La Serra del Mirador nova sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?"

La Serra del Mirador nova sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?"

Les inscripcions poden realitzar-se a partir del 6 de març a les Piscines Municipals Part baixa-Serrallo, Campclar ,Bonavista i Sant Salvador
04/03/2009

 El diumenge 15 de març el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona organitza la sortida a La Serra del Mirador dins el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”. L’activitat té un preu d’11 euros i les inscripcions poden realitzar-se del 6 al 13 de març a les Piscines Municipals Part baixa-Serrallo, Campclar ,Bonavista i Sant Salvador. L’itinerari té un recorregut de 8 quilòmetres i un desnivell de prop de 300 metres.

 
Informació de la sortida
Itinerari: Coll d’Alforja - Bosc dels Cortoners - Coll del Miquel Vicent - El Mirador - Carena del Mirador - Coll de Cortiella - Carretera de Puigcerver - Foia del Móra - Nevera del Toribio - Coll d’Alforja.
 
Des del Coll d’Alforja s’iniciarà la pujada al cim del Mirador transitant per entre collades i l’alzinar del bosc dels Cortoners. Després d’assolir el punt culminant de la serra es caminarà pel seu carener des d’on, perdent alçada, s’arribarà al coll de Cortiella, el punt d’unió entre la Serra del Mirador i la Muntanya de Puigcerver. El camí de tornada al Coll d’Alforja es farà per l’ampla pista que planeja i serpenteja pels vessant orientals de la serra passant per la foia del Móra i propers a les restes de la nevera o pou de gel del Toribio.
 
Les serres del Mirador o del Molló i la de Puigcerver, l’alçada de les quals no sobrepassa els 930 metres d’altitud, configuren un serrat que es perllonga, seguint una direcció nord-sud, des del coll d'Alforja fins al coll de la Teixeta. Totes dues alineacions muntanyenques són unides pel coll de Cortiella i separen geogràficament les terres del Camp de Tarragona i del Priorat. La seva composició és de materials granítics i paleozoics i la vegetació s’alterna amb alzinars i pinedes encara que en els racons més obacs també creixen alguns teixos i grèvols. Al cim del Mirador, força emboscat i enlairant-se fins els 922 metres d’altitud, hi conflueixen els termes d’Alforja, Arbolí, Cornudella de Montsant i Porrera. La seva característica geogràfica l’ha convertit una mica en símbol d’aquestes contrades.
 
SORTIDA: 7.45h. Pl. Imperial Tarraco
TORNADA: 15,00h aprox. Pl. Imperial Tarraco
INFORMACIÓ: Patronat Municipal d’Esports ; 977 550 299- 977 550 07
Piscines Municipals  Part-Baixa –Serrallo 977 226 054; Bonavista 667 407 861; Sant Salvador  977 522 701
 
Pàgina web Patronat Municipal d’Esports: www.fut.es/pesports
 
Segells de reconeixement d'administració oberta