Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 La sortida “Tarragona, véns a la muntanya?” de la tardor serà el proper 15 de novembre

La sortida “Tarragona, véns a la muntanya?” de la tardor serà el proper 15 de novembre

La sortida “Tarragona, véns a la muntanya?” de la tardor serà el proper 15 de novembre

La sortida serà a Els Graus de Bodro i de Vincaber al municipi d’Arbolí (Baix Camp) i les inscripcions ja són obertes
09/11/2009

 

El proper diumenge 15 de novembre el Patronat Municipal d’Esports organitza la sortida de tardor dins el programa “Tarragona, véns a la muntanya?” a Els graus de Bodro i de Vincaber (Baix Camp). La caminada tindrà un recorregut de 8 quilòmetres amb un desnivell de 400 metres. Les places per aquesta sortida són limitades a 50 i les inscripcions ja són obertes, es poden realitzar a les instal·lacions esportives municipals de la ciutat i té un cost d’11€. La sortida i arribada es realitzarà des de Tarragona, ja que el Patronat Municipal d’Esports posa a disposició de les persones inscrites un autobús.
 
El grau del Bodro i el de Vincabrer, situats als cingles de l’obaga de Gallicant i acarats a la vall del riu Siurana, eren utilitzats per la gent d’aquestes contrades per comunicar el llogarret de Gallicant amb el mas d’en Candi i els molins bastits a les ribes del riu, a més de facilitar el trànsit de persones i animals amb els pobles de Ciurana i de Cornudella de Montsant.
 
El recorregut s’inicia al poble d’Arbolí (Baix Camp) des d’on es començarà a guanyar alçada cap a l’ermita de Sant Pau per un camí ancestral que conserva el seu antic empedrat. Després de transitar per la cingla abocada al poble i al curs del riu d’Arbolí s’assolirà el collet dels Colls on es començarà a planejar resseguint els peus del Puig de Gallicant en direcció al llogarret homònim. Des d’allà s’observaran excel·lents panoràmiques sobre Siurana i Montsant i s’iniciarà el descens resseguint les llaçades del Grau del Bodro fins arribar al veïnatge de la Cova Tosca i l’abric de Porta-Lloret des d’on, per entre un bosc, s’enllaçarà amb el traçat del Grau de Vincabrer passant a tocar de ben a prop les aigües del barranc del Grau. Deixant enrere el veïnatge del Mas del Salín continuarà l’ascensió cap al Maset del Nadal i l’ermita de Sant Pau des d’on es retornarà al poble d’Arbolí.
 
Itinerari: Arbolí – Camí de Sant Pau – Collet dels Colls – Gallicant – Grau del Bodro – La Cova Tosca – Abric de Porta-Lloret – Grau de Vincabrer – Mas del Salín – Maset del Nadal – Ermita de Sant Pau – Arbolí.
 
Sortida: 7:45h Plaça Imperial Tarraco
Arribada: 15:00h Plaça Imperial Tarraco
 
Inscripcions: Piscines Municipals de Part Baixa - Serrallo, Campclar, Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau
Segells de reconeixement d’administració oberta