Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament apropa l'administració al ciutadà

L'Ajuntament apropa l'administració al ciutadà

L'Ajuntament apropa l'administració al ciutadà

Obertura de l'OMAC-Ponent al Centre Cívic de Torreforta
25/01/2007

façana de l'OMAC PonentA partir del dilluns, dia 29 de gener, els més de 12.000 tarragonins i tarragonines de la zona de Ponent tindran l’administració de l'Ajuntament de Tarragona més a prop, amb la posada en funcionament de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC)-Ponent, ubicada al Centre Cívic de Torreforta, un lloc provisional a l'espera de la finalització de les obres del local de les cotxeres de Torreforta, que serà el lloc definitiu on s'ubicarà l'OMAC-Ponent.

Segons ha explicat Joan Aregio, tinent d’alcalde i portaveu de l’equip de govern, es tracta “ d’una experiència pilot a la nostra ciutat que ens permet complir un dels més importants objectius d’aquesta legislatura: la proximitat de l’administració al ciutadà i l’agilització de les relacions de la ciutadania amb el seu Ajuntament”.

L'equip de govern ja va anunciar en els pressupostos de l'any 2006 la seva intenció de posar en marxa aquest procés de descentralització, que és una de les prioritats del programa polític. El procés de descentralització de l'administració municipal es va iniciar amb l'obertura de les oficines de la OAC a la Plaça de la Font, i, posteriorment amb les oficines de la OMAC a la Rambla.

La posada en funcionament d'aquest nou servei de l’OMAC a Torreforta permetrà evitar els desplaçaments dels ciutadans de Ponent al centre de la ciutat per resoldre problemes, gestions i demandes relacionades amb el seu Ajuntament.

La nova oficina de l'OMAC-Ponent possibilitarà la realització a Torreforta dels tràmits més quotidians, com són l’alta i canvi de domicili al padró municipal, les llicències d’obres i obertures d’establiments, l’autorització per la celebració de les festes a cada barri i molts altres fins a completar, en un futur proper, la major part de les gestions municipals. Així doncs, totes les gestions que ara es poden fer a les oficines de l’OMAC ubicades a la Rambla Nova de Tarragona, també es podran fer a l’OMAC-Ponent, a excepció dels tràmits relacionats amb els impostos municipals que continuaran realitzant-se a l’Oficina d’Atenció al Contribuent de la Plaça de la Font. L’horari d’atenció als usuaris serà de 9 a 14 hores i el telèfon d’atenció pública serà el 902 200 977.

Segons ha manifestat Joan Aregio, “l'Ajuntament ha escollit Torreforta per inaugurar aquesta iniciativa de descentralització, no només per constituir un barri de singular importància històrica per Tarragona, sinó per la seva centralitat física amb la resta de barris de Ponent i perquè el creixement del seu veïnatge i dels barris de Ponent aglutinen un nucli de població molt important”. Aregio ha afegit que “la intenció del nostre Ajuntament per aquesta mateixa legislatura és continuar, després de la primera experiència a Torreforta, amb l’obertura de noves OMAC al barri de Sant Pere i Sant Pau i, en els propers anys, a Bonavista i Sant Salvador. L’Ajuntament també està estudiant la possibilitat d’aplicar aquesta experiència als barris de Llevant”.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta