Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament incrementa en un 10.41% el pressupost en seguretat

L'Ajuntament incrementa en un 10.41% el pressupost en seguretat

L'Ajuntament incrementa en un 10.41% el pressupost en seguretat

L'augment de la partida es tradueix en més agents al carrer, 50 més que l'any passat
03/07/2008

La conselleria de Seguretat Ciutadana ha incrementat en un 10,41 el pressupost en matèria de seguretat respecte al de l'any 2007. L'augment de la partida es tradueix en més agents al carrer -50 més que l'any passat- i en un 9% d'augment de la seva activitat respecte a l'any 2007. El balanç de l'Àrea de Seguretat Ciutadana compresa entre juny del 2007 i el de 2008 és més que satisfactori perquè s'ha produït un increment de l'activitat policial en general, degut a la major presència d'efectius.

De les actuacions realitzades per l'Àrea de Seguretat Ciutadana, destaca els Plans d'Intervenció desenvolupats a diferents zones de Tarragona. Així, s'han dissenyat els següents Plans Especials fets amb la intenció de millorar el nivell de seguretat ciutadana que existeix:

  • Pla d’intervenció urgent al barri de Camp Clar. Els objectius han estat reduir la inseguretat ciutadana, adequació de l’acció policial a les demandes i necessitats dels habitants de Campclar, contribuir en la millora de la convivència ciutadana i a la imatge del barri l’activació d’accions vàlides i contundents cap a les conductes il•lícites.
  • Pla especial per a la Part Baixa de la ciutat. S’han controlat les llicències dels locals d’oci, el compliment d’horaris, els comportaments incívics a la via pública, el control dels sorolls per part dels clients dels establiments i les alteracions de l’ordre públic. Un dels objectius és garantir el descans dels veïns d’aquesta zona.
  • Pla especial de vigilància a les urbanitzacions de Llevant, el qual es va iniciar el mes de març i s’ha reforçat durant l’estiu amb el Pla de Platges.

Reforç amb increment d’efectius a les festes de barri, Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla. Els reforços s’han arribat a triplicar en alguns casos per tal de garantir la seguretat als actes públics.

El total d’autoritzacions especials a la via pública ha suposat 3.451.

En el mateix període s’han realitzat un total de 483 actes extraordinaris a la via pública, és a dir, intervencions directes de la Guàrdia Urbana. En concret, en 91 proves esportives; 104 festes de barris i ciutat i 288 actes culturals i altres tipus.

En l’àmbit de la Seguretat Ciutadana també s’ha produït un important creixement de l’activitat. L’increment se situa en un 27 per cent sobre tot l’any 2007, respecte al mateix període de l’any passat. S’han realitzat un total de 1211 Diligències Penals pels diferents delictes i faltes en que s’ha intervingut i s’ha practicat la detenció de 505 persones, presumptament implicades en els diferents delictes, posant-los a disposició de l’Autoritat Judicial. Això ha suposat un increment del 15% sobre el 2007 (437) respecte a les dades de juny de 2006-07.

En l’àmbit d’aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, també s’ha produït un augment significatiu respecte a l’any 2007, que suposa un 20%, amb 1776 denúncies per infracció a aquesta Llei Orgànica.

L’àmbit de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona, també ha desenvolupat un increment notable, al tramitar-se un total de 698 denúncies per les diferents infraccions contraries al contingut de l’Ordenança.

BALANÇ D’ACTUACIONS DES DE JUNY DE 2007 A JUNY DE 2008.

AUTORITZACIONS i ACTES EXTRAORDINARIS A LA VIA PÚBLICA
AUTORITZACIONS OCUPACIÓ VIA PÚBLICA (48 h.) 3451
ACTES EXTRAORDINARIS 483
Proves Esportives 91
Festes i actes de barris-ciutat 104
Actes Culturals i Altres 288
TRÀNSIT
DENÚNCIES TRÀNSIT A VIES URBANES 50964
PROVES D’ALCOHOLÈMIA 1306
TEST DROGUES 84
SEGURETAT CIUTADANA
DILIGÈNCIES PENALS 1211
PERSONES DETINGUDES 505
DENÚNCIES A LA LLEI ORGÀNICA DE SEGURETAT CIUTADANA 1776
TINENÇA O CONSUM D'ESTUPEFAENTS 1144
TINENÇA D'ARMES BLANQUES O PROHIBIDES 215
ALTERACIÓ DE L'ORDRE 417
DENÚNCIES A L’ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA CIUTADANA 698
INSPECCIÓ ESTABLIMENTS 250


150 ANIVERSARI
Aquest any també ha estat significatiu per la Guàrdia Urbana, ja que ha celebrat els 150 anys de la seva existència, on han participat entre 10.000 i 15.000 persones. S’ha organitzat una cinquantena d’actes, entre les que destaquen el I Torneig de Futbol platja per a policies, el VII Torneig de Volei Platja, la celebració d’un concurs per a triar la mascota de la Guàrdia Urbana, la Fira de l’Educació Vial, les xerrades d’educació vial a les escoles, la Diada de la Mobilitat o la participació –per primer cop– al Parc Infantil de Nadal, entre d’altres.PROTECCIÓ CIVIL

Al llarg d’aquest any s’han realitzat un total de 148 serveis amb un total de 7.701,20 hores de servei, desglossat de la següent manera.

Serveis Simulacres 3
Serveis Preventius 84
Serveis informatius 61 a 2.141 alumnes

Entre els temes més destacats que gestiona Protecció Civil destaca el manteniment de la franja de neteja perimetral de les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana com a mesura de prevenció contra incendis forestals, les xerrades a la població sobre el risc químic o la elaboració d’un manual d’actuació per a emergències d’origen pirotècnic.

ACTUACIONS MÉS DESTACADES
• Cal destacar els serveis simulacres que correspon a PROVES DE SIRENES, CAMCAT (Contaminació Marines de Catalunya) i Accident de un bus escolar al Marques de Montoliu de Tarragona.

• Xerrades a les escoles sobre el risc químic

• Elaboració d’un manual d’actuació per a emergències per interrupció del servei elèctric. Actualment s’està seguint el tràmit per a la seva homologació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya.

• Elaboració d’un Pla d’emergència per episodis de contaminació de l’Ebre, aigües avall de l’embassament de Flix.


• El Serveis Informatius, correspon a les xerrades del PLASEQTA realitzat a les associacions de Veïns i a les escoles, a nivell de ESO i Primària.

• El serveis Preventius correspon a serveis realitzats als diferents departament municipals, Cultura, Esports, Relacions ciutadanes, Protecció Civil.

• També convenis realitzats amb, el Nastic, ADT, CBT.

• També tenim conveni amb l’Ajuntament de La Canonja.

• Aquest any, l’Associació està preparant un Kid forestal muntat al Vehicle Pik-up, per la campanya forestal i per el que necessiti l’Ajuntament de Tarragona (aquest kit esta cedit per l’empresa Dow Chemical Iberica).


• L'associació disposa d'una unitat canina de salvament, formada per cinc gossos i els seus corresponents guies. Aquesta unitat aquesta reconeguda per l'Agència Catalana de Cooperació, amb qui existeix un protocol d’actuació i és activada es requereix en cas de necessitat.
PROJECTES DE FUTUR

• Nova comissaria de la Guàrdia Urbana: Inici de les obres de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana. Tot just aquesta setmana rebrem el projecte executiu. “Anem amb retard perquè no s’havia previst una comissaria prou dimensionada. Els arquitectes han hagut de modificar-lo per adaptar-lo a l’increment de la plantilla. Després haurem de negociar amb l’empresa constructora, perquè els preus han variat i per la negociació de l’ampliació”, explica el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo. La comissaria que tindrem – a finals de 2010- és per 400-450 guàrdies.


• Policia de proximitat: inici l’any 2009
La proximitat és un dels conceptes claus d’aquest govern municipal. Per això un dels projectes prioritaris és la policia de barri, per estar més a prop del ciutadà i la creació d’Unitats Especialitzades com el tractament d’atenció a les víctimes, l’Oficina de Recepció de Denúncies, entre d’altres. Per aconseguir-ho s’ha incrementat la plantilla amb l’entrada de 50 nous agents que ja estan fent el procés selectiu i que s’incorporaran al mes de setembre. D’aquests, 25 s’incorporaran a la nova Unitat de Mobilitat creada dins la Guàrdia Urbana i els altres 25, després de passar 9 mesos a l’Institut de Seguretat Pública, s’incorporaran a la plantilla.
L’increment no s’atura perquè l’any vinent n’hi haurà 25 agents més. I durant la legislatura es crearan 50 noves places.
És a dir, Tarragona finalment tindrà una plantilla d’agents dimensionada i ajustada a les necessitats de seguretat que requereix una ciutat de 150.000 habitants.


• Presentació del Pla Especial de la Part Alta per a la preservació i prevenció de riscos dins el nucli històric. Garantir la seguretat de les persones i, per això, juntament amb Bombers s’estan estudiant les vies d’evacuació, així com la proximitat dels vehicles d’emergència fins al lloc del sinistre. Tot això tenint en compte la dificultat dels carrers de la Part Alta que dificulten l’accés d’aquets vehicles. I també es vol fer la localització de tots els edificis amb Patrimoni Històric fent una relació i establint les prioritats segons el Catàleg de Patrimoni Històric i Cultural.

• Estendre l’educació vial a les escoles. Fins ara s’han fet 727 activitats d’educació vial als centres educatius (llars d’infants 107, preescolar 132 i cicle inicial, mitjà i superior 438). Enguany volem arribar a totes escoles.

Segells de reconeixement d'administració oberta