Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament presenta el pla per a la millora de la gestió de residus

L'Ajuntament presenta el pla per a la millora de la gestió de residus

L'Ajuntament presenta el pla per a la millora de la gestió de residus

S'instal·laran 104 noves illes de contenidors soterrats per a la recollida selectiva de la ciutat
19/01/2009
L’ajuntament de Tarragona iniciarà aquest any la construcció de 104 noves illes de 5 de contenidors soterrats en el marc del Pla d’Acció per a la gestió i la prevenció dels residus municipals de Tarragona 2009-2011. En total es duran a terme 42 accions que compten amb un pressupost total de 8 milions d’euros i que tenen com a objectiu millorar la recollida selectiva i optimitzar els recursos econòmics i tècnics.
 
Les 104 illes serviran per a homogeneïtzar el model de recollida a la zona nord que inclou Sant Salvador, Sant Ramón, Santa Isabel, Sant Pere i Sant Pau, Quatre Garrofers, Muntanyeta de Sant Pere, Tarragona II, la Vall de l’Arrabassada i la Via Augusta. A més, s’ampliarà el servei de recollida orgànica a tota la ciutat i s’incrementaran les illes de recollida selectiva a Bonavista, La Canonja, zona Centre i als barris de Llevant amb l’objectiu d’agrupar els diferents contenidors en un sol punt i apropar-los a la ciutadania.
 
Al mateix temps, es posarà en marxa un pla de seguiment del servei de recollida de fracció vegetal a les zones urbanitzades on es produeix i es treballarà per a la millora dels servei de recollida de mobles i trastos vells que funciona prèvia trucada telefònica. De la mateixa manera, també es realitzaran actuacions encaminades a promoure entre la població el compostatge casolà per evitar que part de la matèria orgànica entre als circuits de recollida d'escombraries. Així, a partir d'enguany s'implantarà l'autocompostatge, en una primera fase, a 200 habitatges amb jardí.
 
A partir de l’abril d’aquest any iniciarà el nou model de recollida a la Part Alta que s’inclou en el Pla Integral i que comptarà amb una campanya de comunicació dirigida als residents de la Part Alta per tal de comptar amb la seva col·laboració i compromís. El nou sistema de recollida porta a porta permetrà evitar molèsties als veïns i millorar la imatge d'aquesta part de la ciutat.

Entre d'altres actuacions, s’ampliarà la recollida selectiva porta a porta de cartró als principals eixos comercials i s’implantarà la recollida selectiva als mercats municipals, hotels i càmpings del municipi. Finalment, en el marc del Pla Integral de Camp Clar s'iniciarà un programa educatiu a les escoles del barri que té la finalitat d'acostar els joves a coneixements i pràctiques ambientals. Aquest any a Camp Clar també s'implantarà la recollida de residus comercials per augmentar la recuperació del paper i cartró de les activitats econòmiques del barri.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta