Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament signa un conveni per la implantació d'Oberts al Català

L'Ajuntament signa un conveni per la implantació d'Oberts al Català

L'Ajuntament signa un conveni per la implantació d'Oberts al Català

Té per objectiu promoure l'ús del català en el sector del comerç i els serveis
27/03/2008

L'Ajuntament de Tarragona ha signat un conveni per implantar la campanya Oberts al Català, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Confederació de Comerç de Catalunya i que a la ciutat de Tarragona implantaran de manera conjunta l'Ajuntament de Tarragona, la Confederació de Comerç i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Oberts al Català té per objectiu promoure l'ús del català en el sector del comerç i els serveis i per això s'ha contractat una persona que passarà pels comerços de Tarragona per repartir la “Guia per instal·lar-se comercialment en català”, en què es pot trobar informació sobre legislació lingüística i recursos per poder treballar en català en l'àmbit del comerç i els serveis. També es farà arribar als comerços un breu lèxic comercial destinat a les persones nouvingudes que treballin a Catalunya. La finalitat és oferir tot el suport necessari perquè les empreses puguin treballar en català, no només complint la legislació vigent, sinó ajudant-les a millorar la qualitat de serveis i productes.

En el cas de la ciutat de Tarragona, es passarà un qüestionari sobre la situació del català als comerços per tal de detectar necessitats quant a formació i assessorament lingüístic en els comerços de la ciutat. Això permetrà a l'Ajuntament de Tarragona i al Consorci per a la Normalització Lingüística poder fer una oferta de cursos de català, assessorament lingüístic i campanyes de dinamització lingüística que s'adeqüi a les necessitats del comerç de la ciutat.

Segells de reconeixement d'administració oberta