Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament triplica els recursos per a ocupació, formació i empreses

L'Ajuntament triplica els recursos per a ocupació, formació i empreses

L'Ajuntament triplica els recursos per a ocupació, formació i empreses

La consellera d'Empreses, Formació, Ocupació i Consum destaca la posada en marxa de l'Escola-Taller per restaurar la Quinta de Sant Rafael
03/06/2008
L’increment de recursos destinats a polítiques d’ocupació i la posada en marxa de l’Escola-Taller per restaurar la Quinta de Sant Rafael han estat dos dels eixos de la conselleria d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum durant aquest primer any de mandat. Trobar sortides per un barri deprimit, el Serrallo, que pateix l’increment del preu del petroli i la caiguda de les captures de peix és un dels objectius que es planteja l’àrea que dirigeix la consellera Dolors Herrera.
 
“Un dels elements claus per aconseguir els objectius de la conselleria és el finançament, per la qual cosa el primer que hem fet és acollir-nos al màxim de subvencions possibles per desenvolupar les polítiques de l’àrea”. Un exemple que ha citat la consellera “és que per primera vegada l’Ajuntament de Tarragona ha estat present en el repartiment dels pactes de Santes Creus. En aquest sentit, hem aconseguint 200.000 euros en ajuts. Una xifra que contrasta amb els 70.000 euros d’ajuts que havíem optat en el passat”. Aquests diners han servit per: iniciar la segona fase del Pla Estratègic de Turisme de Tarragona, posar en marxa l’aula d’autogestió de recursos, la Xarxa de Telecentres, desenvolupar el programa d’assessorament a empreses i al sector laboral, donar suport a l’assistència de fires especialitzades, posar en marxa el punt d’informació i posar en marxa recursos per a les dones, així com millorar les polítiques locals d’ocupació.
 
Un altre dels eixos de la conselleria de Dolors Herrera és el Servei Municipal d’Ocupació, “que ha fet una tasca rellevant el darrer any. Ha triplicat la feina en base a optar més accions proposades per al Servei d’Ocupació de Catalunya. L’objectiu final ha estat que molts ciutadans hagin pogut tenir formació i ajuts d’ocupació que d’altra manera no hagués estat fàcil”, ha subratllat. Alguns exemples són la promoció de 44 persones amb dificultats per trobar feina, el foment de joves amb formació i experiència i la finalització de l’Escola-Taller de Sant Salvador, el curs de creació i gestió d’empreses, és a dir, l’autoocupació, el curs de mediadors, el curs de simulació d’empreses Sefeed, la Casa dels Oficis d’Energia Solar, el taller d’ocupació per a treballadores familiars i la posada en marxa d’agents de desenvolupament local.
 
La conselleria d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum també ha engegat l’Escola-Taller per restaurar la Quinta de Sant Rafael. “En aquest moment ja estem fent la selecció d’alumnes i professors amb l’objectiu de començar a funcionar al juny. Aquesta serà una bona oportunitat perquè nois i noies aprenguin un ofici i que aquesta feina estigui a disposició per a tots els ciutadans”, ha destacat la consellera Herrera.
 
 
Pel que fa al Viver d’Empreses, destaca l’atenció personalitzada que s’ofereix, la prospecció de recursos que generen activitats econòmiques, les 32 empreses noves que s’han creat i les tutories que han usat un total de 21 empreses.
 
Una altra de les branques de l’àrea de la consellera Dolors Herrera és Consum. El més destacat és la voluntat de potenciar l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) buscant un nou local per potenciar aquesta oficina d’atenció als ciutadans.
 
 
Coordinació d’Empreses Municipals. Dins d’aquesta subàrea de la conselleria destaca la posada en marxa del projecte Tarragona impulsa. “El primer que farem és un estudi de la ciutat per conèixer el perfil socio-econòmic, per tal d’aplicar les mesures que fan falta”, ha afirmat la responsable de l’àrea d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum. Un dels barris pels que apostarà l’Ajuntament de Tarragona per revitalitzar econòmicament és el Serrallo. “Té uns problemes molt concrets derivats de la principal activitat econòmica, que és la pesca. Aquest sector passa per moments molt difícils donat l’increment del preu del gasoil i la disminució de les captures de peix. Volem aplicar polítiques per ajudar els veïns d’aquest barri”, ha afegit.
 
Finalment, la consellera també s’ha referit a l’aparcament Jaume I. Com a presidenta de l’Empresa d’Aparcaments Municipals ha declarat que estan esperant l’informe de les empreses d’enginyeria que estan fent un diagnòstic. “La nostra prioritat és saber quina solució aplicar. Un cop la tinguem parlarem de responsabilitats”, ha conclòs.
Segells de reconeixement d'administració oberta