Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Ajuntament vol incrementar el nombre de donacions de sang

L'Ajuntament vol incrementar el nombre de donacions de sang

L'Ajuntament vol incrementar el nombre de donacions de sang

Cada divendres hi haurà una unitat mòbil a la Rambla Nova on es podrà donar sang
07/04/2008

Malgrat l'increment constant de les donacions de sang a Catalunya, l'índex de donació (39 donacions per 1.000 habitants l'any) encara es troba per sota de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (45 per 1.000).

Amb l'objectiu de millorar aquesta xifra i els hàbits dels ciutadans de donar sang, l'Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i Teixits tenen signat un conveni de col·laboració per promocionar la donació de sang a la ciutat i contribuir així a incrementar l'índex de donació. Aquest conveni va ser signat entre l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director gerent del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Ramon Pau Pla, el passat 13 de setembre de 2007.

Per tal d'afavorir l'accés a la donació de sang de tots els tarragonins i tarragonines, tots els divendres d'aquest any 2008 una unitat mòbil del Banc de Sang es situarà a la Rambla Nova, davant del Col·legi de les Teresines per a oferir la possibilitat de donar sang. L'horari per poder efectuar donacions és 9 a 13 h del matí i 17 a 19h per la tarda.

Gràcies a aquest conveni de col·laboració, des de l'Ajuntament s'ha establert que tots els donants que ho desitgin rebran 2 bitllets gratuïts d'autobús municipal per poder efectuar el desplaçament en transport públic.

D'altra banda, recordem que tots els dies feiners es poden efectuar donacions de sang al Banc de Sang de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, des de les 9 del matí fins a les 17h de la tarda ininterrompudament i també els dissabtes de 10 a 13h.

Segells de reconeixement d'administració oberta