Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'alcalde Ballesteros es compromet a governar amb diàleg

L'alcalde Ballesteros es compromet a governar amb diàleg

L'alcalde Ballesteros es compromet a governar amb diàleg

Participació real en la presa de decisions i transparència, eixos del nou govern de l'Ajuntament de Tarragona
16/06/2007

Josep Fèlix Ballesteros és des d’avui el nou alcalde de Tarragona després de ser elegit per 15 vots a favor -13 del PSC i 2 d’ERC- que li ha permès convertir-se en alcalde amb la majoria absoluta del Ple. Els 8 regidors de CiU i els 4 del PP han votat en contra. La sessió s’ha tancat amb un parlament de l’alcalde en el que ha destacat “el nou concepte de tarragonisme” que s’enceta amb la seva etapa al capdavant de l’alcaldia de Tarragona. “Més ambició”, “més confiança”, “molta més transparència”, “més consens” i “més participació de tothom” són les característiques que definiran la gestió d’un alcalde que practicarà la proximitat i el diàleg com a condicions indispensables del nou govern municipal.

L’alcalde Ballesteros ha resumit la feina del nou equip de govern en cinc eixos: la convivència i el civisme; la seguretat; l’atenció a les persones; el creixement econòmic, les infraestructures i els equipaments; i finalment, la consolidació de la capitalitat. Del primer objectiu destaca la creació de 100 noves places de guàrdia urbà i la periòdica celebració de la Junta Local de Seguretat, que es reunirà habitualment per a coordinar els diferents cossos de seguretat. De l’eix de l’atenció a les persones figura la creació d’un mínim de 4 noves llars d’infants, 3 residències per a la gent gran, 900 habitatges públics, a més d’incentivar el lloguer jove. Del creixement econòmic i infraestructures ressalta el Pla Estratègic Tarragona 2022, el Tarragona impulsa dedicat a captar noves inversions exteriors i l’Institut Municipal de Formació Professional; això sense oblidar projectes encallats com la Façana Marítima o el Pla d’Ordenació Municipal. Finalment, Ballesteros ha destacat la importància de fer de Tarragona una ciutat referent que s’aconseguirà sent “més capital que mai” i amb projectes com la candidatura de Capital Europea de la Cultura 2016 i dels Jocs del Mediterrani 2017.

La sessió s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, amb el regidor més gran i el més jove, és a dir, el democristià Albert Vallvé i la socialista Sandra Coloma, respectivament.Tot seguit s’han comprovat les credencials dels regidors i regidores, que han promés o jurat el càrrec. Finalitzat aquest tràmit, s’han presentat els candidats a l’alcaldia i s’ha escollit el nou alcalde.

A la constitució del nou Ajuntament han assistit el Delegat del Govern, Xavier Sabaté; el Subdelegat del Govern, Joan Maria Abelló; el Secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle; el president de l’Autoritat Portuària, Josep Anton Burgasé; l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz; el secretari d’organització del PSC, Josep Maria Sala; a més d’ex regidors, familiars i amics dels nous regidors de la corporació municipal.

Nova corporació municipal: www.tarragona.cat/lajuntament/consistori/


Segells de reconeixement d'administració oberta