Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Les accions socials del Pla Integral de la Part Alta ja estan en marxa

Les accions socials del Pla Integral de la Part Alta ja estan en marxa

Les accions socials del Pla Integral de la Part Alta ja estan en marxa

S'han iniciat 5 programes que han suposat la contractació de 8 persones
11/03/2009
El Pla Integral de la Part Alta ja ha implementat tots els projectes de caire social i de dinamització del barri. En total s’han posat en marxa 5 programes que han suposat la contractació de 8 persones i que realitzen atenció a la gent gran, mediació comunitària, informació ambiental, orientació laboral i dinamització comercial.
 
El servei d’atenció a la gent gran compta amb dues persones que, en una primera fase, estan realitzant un estudi de la situació socio-econòmica i familiar de totes les persones amb un nivell de dependència alt que estan censades al barri. Posteriorment, es prioritzarà la intervenció a aquelles persones soles o que no disposen de cap recurs o servei, i es faran algunes vistes a domicili per tal de detectar les necessitats reals i poder fer les intervencions més adients. Els objectius d’aquest programa són afavorir la continuïtat de les persones grans al seu entorn i fomentar la implicació social dels veïns de la zona en els problemes de la tercera edat mitjançant la creació d’una xarxa de voluntariat.
 
S’han iniciat les tasques per a la posada en marxa d’un centre de mediació i resolució de conflictes. Els objectius d’aquest programa són evitar la confrontació entre diferents individus, famílies, i treballar per a la prevenció de la violència, i la resolució de conflictes a través de la negociació.
 
El Centre Sociocultural de la Part Alta s’ha habilitat el Telecentre del barri que impulsa l’Àrea de Comunicació, Participació i Societat de la Informació i que realitza formació en noves tecnologies. En aquest espai també es realitzen cursos per facilitar la inserció laboral a través de les noves tecnologies ensenyant a crear un currículum i a buscar feina per Internet.
 
S’ha contractat una Orientadora laboral que està realitzant les tasques pròpies per la inserció en el mercat de treball i que ha iniciat tasques d’intermediació amb les empreses per tal de poder cursar les ofertes de treball. També s’han previst nous cursos, com el de manipulador d’aliments.
 
Des del desembre de 2008, a través dels ajuts de Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’han contractat dos educadors ambientals que informen a la població de la Part Alta, d’on, com i quan llençar les escombraries, així com realitzar un control de l’estat dels contenidors, controlar l’horari de posada i retirada dels contenidors nocturns i altres tasques d’inspecció i control de les incidències i infraestructures del servei de neteja.
 
S’ha engegat el Pla de Dinamització Comercial de la Part alta i en la seva primera fase s’ha començat a realitzar el cens comercial amb una visita individualitzada a tots els comerços, professionals, artistes, bars i restauradors de la Part Alta.  A partir del cens comercial, i d’una diagnosi de la situació comercial del Barri es proposarà un pla de Dinamització Comercial.
  
A més, també es treballa en el desenvolupament de programes que comportin una millora de l’espai públic. Fins al moment s’ha treballat en la regeneració de zones verdes i s’ha realitzat la plantació de flors i arbustos a la capçalera del circ i la instal·lació de rec i regeneració de la zona compresa entre la Baixada del roser i la Muralla. S’està finalitzant l'adequació de la zona darrera l'antiga audiència (C/Ferrerers).
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta