Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Les escales mecàniques del carrer Vapor milloraran la mobilitat i l'accessibilitat de la Part Baixa

Les escales mecàniques del carrer Vapor milloraran la mobilitat i l'accessibilitat de la Part Baixa

Les escales mecàniques del carrer Vapor milloraran la mobilitat i l'accessibilitat de la Part Baixa

Paral·lelament a les escales mecàniques es farà un recorregut d’escales convencionals que permetran la connexió en cas d’averia de les mecàniques
Les escales mecàniques del carrer Vapor milloraran la mobilitat i l'accessibilitat de la Part Baixa Projecció de les escales
12/11/2009

 

L’objectiu de posar en marxa unes escales mecàniques és facilitar la connexió entre els carrers Vapor i  Zamenhoff,  millorar l’accessibilitat a la Part Baixa i potenciar les connexions d’aquesta zona amb l’eixample (eix plaça dels Infants - Mercat Central).
 
El projecte consisteix en la col·locació de tres trams d’escales mecàniques (cada tram està format per una escala de pujada i de baixada, col·locades de forma paral·lela) i en la definició d’una connexió alternativa a les escales mecàniques entre el carrer Vapor i el carrer Zamenhoff.
 

Un mirador sobre la Part Baixa

Per a la recepció de les escales es crearà una plataforma que amplia l’àmbit del carrer Zamenhoff, creant un mirador sobre la Part Baixa de la ciutat.
 
Paral·lelament a les escales mecàniques, es farà un recorregut d’escales convencionals que permetran la connexió en cas d’averia de les mecàniques. Aquesta alternativa fa un passeig que proporcionarà vistes agradables, alhora que permet salvar el desnivell del solar.
 
El projecte contempla diferents intervencions:
  • Construcció del mur de contenció principal  i de la plataforma superior de recepció de les escales.
  • Instal·lació de tres trams escales mecàniques i dels elements de suport.
  • Definició d’un sistema de passeres que permetin un camí alternatiu a les escales mecàniques.
 

Dades

Projecte: Escales mecàniques del carrer Vapor (Cent Escales). És un dels projectes més importants del Fons d’Inversió Local.
Adjudicatari: VICSAN
Número total de treballadors: 40 (27 de plantilla i 13 aturats)
Pressupost: 2.300.000 euros
Per Nadal les escales mecàniques ja estaran en funcionament.  
 
 
Tarragona 12 de novembre 2009
Segells de reconeixement d’administració oberta