Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Les fortes ràfegues de vent causen 300 actuacions municipals

Les fortes ràfegues de vent causen 300 actuacions municipals

Les fortes ràfegues de vent causen 300 actuacions municipals

24/01/2009

L’Ajuntament de Tarragona ha activat aquest matí a les 10h del matí el Pla d’Emergència Municipal (PEM) que, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, es desactivarà a la 1h de la matinada.
Un cop activat el PEM, s’han mobilitzat els diferents serveis per atendre les urgències que s’han anat produïnt: la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil, Parcs i Jardins, Brigada Municipal, Brigada d’Intervenió Ràpida, Patronat Municipal d’Esports, Tgn Serveis, Bonal, Foment i Creu Roja (aquests darrers, Creu Roja, finalment no ha calgut activar-los, però també s’han posat a disposició de l’Ajuntament).
 

Incidències a la via pública

Al llarg de tot el dia els serveis municipals han dut a terme unes 300 actuacions, a les que cal afegir 127 intervencions dels Bombers. L’Ajuntament ha mobilitzat unes 140 persones i 40 vehicles. Els problemes sorgits han estat, principalment, la recollida d’uns 50 arbres caiguts a la via pública, branques caigudes, contenidors desplaçats i desperfectes en el mobiliari urbà, caigudes de tanques de publicitat, rètols, cablejat elèctric, antenes col·lectives, tendals, a més de trencament de vidres i despreniment de murs.
 
Per tant, en el nostre municipi s’han produït 430 intervencions; de forma coordinada entre les diferents institucions.
Relació de carrers on han caigut arbres:
- Col·legi Marcel·lí Domingo
- Pl. Anselm Clavé amb Rovira i Virgili
- Avinguda Sant Salvador
- c/ Rossinyol
- Ctra. Llevantina
- C/ Ossa Major de l'urbanització Solimar
- C/ Arquitecte Jujol
- Avda. dels Pallaresos
- c/ Marina
- Rambla Nova
- C/ Lleida
- C/ Cardenal Cervantes
- Camí vell del Nàstic
- c/ Gomera amb
- Pl. de la Font
- C/ Terra Ferma
- C/ Príncep de Viana
- C/ Francesc Bastos
- Camí de l’Àngel
- c/ Prades
- c/ Riu Segre
- C/ Riu Siurana
- Travessar del Pi
- C/ Oreneta
- Avda. dels Pins
- C/ Dr. Mallafre accés a c/ Goya
- C/ Alt Empordà
 
Incidències a les instal·lacions esportives municipals
S’han originat desperfectes de diversa magnitud que han causats diferents afectacions que a continuació detallem:
 
·                     Piscina de Sant Pere i Sant Pau, a volat una gran part de la coberta de la piscina.
·                     Pavelló del Serrallo, ha volat una quarta part de la coberta.
·                     Piscina de Bonavista, ha caigut 20 metres de mur exterior.
·                     Camp de futbol de la Granja, han caigut arbres i faroles.
·                     Camp  de futbol de Campclar, han caigut 30 metres de mur.
·                     Camp de futbol de Bonavista, s’ha aixecat la coberta del bar i dels vestidors, a més ha s’han trencat diversos vidres. Les tanques publicitàries han caigut dintre del  terreny de joc.
 
Com a prevenció donada la situació de fort vent des de primera hora del matí totes les instal·lacions esportives han estat tancades al públic. Una vegada minvi el fort vent es tornaran a obrir totes aquelles instal·lacions que estiguin en condicions per fer-ho exceptuant la piscina de Sant Pere i Sant Pau, doncs la reparació es important. A partir de dilluns dia 26 de gener tots els abonats a la piscina de Sant Pere i Sant Pau podran utilitzar qualsevol altre instal·lació esportiva municipal.
 
 
Suspensió del partit del Nàstic
D’altra banda, aquesta tarda, els integrants del Centre de Coordinació d’Emergències Municipals (CECOPAL), reunits amb els representants de la Polícia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i els representants del Club Gimnàstic de Tarragona S.A.D., han acordat per unanimitat recomanat la suspensió del partit de futbol entre el Club Gimnàstic de Tarragona i l’Eibar S.A.D., previst per les 18.30h d’aquesta tarda que finalment no s’ha celebrat.
 
Cal assenyalar que d’entre els diferents motius que han fet adoptar aquesta recomanació, han estat les recomanacions de la Secretària d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Anna Pruna, de suspendre totes les activitats esportives programades pel dia d’avui i les incidències ocorregudes dins l’Estadi, amb la caiguda d’un mur de formigó, el despreniment de diverses tanques publicitàries i la caiguda de diversos arbres als annexes de l’estadi; a més de la situació meteorològica moments abans de començar el partit.
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta