Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'Orquestra Simfònica, Camerata XXI, farà el concert de Sant Jordi

L'Orquestra Simfònica, Camerata XXI, farà el concert de Sant Jordi

L'Orquestra Simfònica, Camerata XXI, farà el concert de Sant Jordi

L'àrea de Cultura ha organitzat aquest acte en el marc de les activitats de la Diada
17/04/2009
El proper dijous 23 d’abril a les 20.30h, Diada de Sant Jordi, se celebrarà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, el concert amb motiu d’aquesta celebració, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI. En aquest concert s’interpretarà El Rellotge, simfonia no.101 de F.J.Haydn; l’obertura de Don Giovanni de W.A.Mozart i finalment la Simfonia Concertant, també de Mozart.
 
El director, Tobias Gossmann, anirà acompanyat del violí, Vasko Vassilev i de la viola, Andrei Gridchuk.
 
Mozart i Haydn van ser grans amics i van professar-se admiració mútua al llarg de la seva vida. Les obres de Mozart han esdevingut més populars, però  val la pena recordar la música del seu mestre: “Papa Haydn”. Haydn és conegut amb un sobrenom que no deixa lloc a dubte: “El pare de la Simfonia”. No és que fos ell l’inventor d’aquest gènere musical, però sí que va ser el que li va donar el prestigi definitiu. De les 104 simfonies que va compondre, una de les més famoses és la No.101, subtitulada El Rellotge per l’efecte mecànic que l’orquestra interpreta al segon moviment. Mozart i Haydn: la música clàssica en estat pur.
 
L’accés al concert és gratuït, però amb invitació, amb recollida prèvia a les taquilles del Teatre Metropol, de dimarts a divendres de 18 h a 20 h, i el dissabte de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h. Aforament limitat.
El concert ha estat organitzat per l'Àrea de Cultura de l'ajuntament.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta