Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Més de 20 tallers i activitats a la II Fira d'Educació Vial

Més de 20 tallers i activitats a la II Fira d'Educació Vial

Més de 20 tallers i activitats a la II Fira d'Educació Vial

La Fira organitzada per la Guàrdia Urbana està situada al carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol
27/05/2009
La II Fira d'Educació Vial organitzada per la Guàrdia Urbana està situada al carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol.  Durant 5 dies, fins al diumenge dia 7, s’han organitzat activitats i tallers per a promoure la mobilitat segura i l’educació vial entre els més petits de la ciutat. Aquest any s’ha incrementat el número de tallers, l’any passat se’n van fer 13, aquest any més de 20 i s’ha ampliat la superfície, dels 2.500 m2 de l’edició anterior aquest any comptarà amb 7.000m2.
 
28 col·legis de la ciutat assistiran a la Fira que aquest any també comptarà amb la participació de 12 centres d’ESO de la ciutat. Tal i com explica el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo: “L’any passat van participar prop de 8.000 persones en una edició de 4 dies, aquest any la fira té una durada de 5 dies i la previsió és duplicar els 8.000 assistents de l’any anterior”.
 
La II Fira d’Educació Vial neix com a activitat lúdica que posa el punt final a les activitats d’educació vial que la Guàrdia Urbana de Tarragona organitza a les escoles de la ciutat durant el curs escolar. Des del 3 i fins al 7 de juny la fira estarà oberta de 9 a 13h i de 15 a 19h i el dissabte i el diumenge de 10 a 21h ininterrumpidament. Les activitats són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania.
 
 ACTIVITATS PROGRAMADES
  • Taller de la Guàrdia Urbana
Educació vial amb l’elaboració de fitxes educatives, circuit de tricicles on podran conduir amb ulleres que distorsionen la visió, fent-la semblant a la que es tindria sota els efectes de l’alcohol i circuit de quads i bicicletes.
Es realitzarà l’exhibició del Bus Aula i la presentació del Guille el ninot de l’educació vial de la Guàrdia Urbana.
Altes activitats:
-          Exposició moto antiga GUT. Ducati 200 any 1969.
-          Simuladors conducció motocicletes GUT.
-          Taller joc a terra, joc didàctic, els infants actuaran de fitxa.
-          Exposició de mitjans materials GUT.
 

Taller SEM (Servei d’Emergències Mèdiques)

Es podrà veure un vídeo corporatiu i assistir a unes pràctiques bàsiques de primers auxilis i Reanimació Càrdio Pulmonar. S’exposaran els mitjans de que disposa el SEM.

Taller Voluntaris Protecció Civil de Tarragona
Presentació de mitjans tècnics i materials i exhibició de gossos ensinistrats per a rescat (està prevista aquesta activitat el dissabte i diumenge, al mati i a la tarda).
 Taller Patronat Municipal d’Esports
Activitat infantil dirigida a l’orientació.
 Taller Club dels Tarraconins
Exhibició del grup de ball a l’escenari el dissabte a les 19 hores, amb la presència dels ninots la Nineta i l’Ivori. Durant el cap de setmana hi haurà un stand amb venda de productes del Club dels Tarraconins.
Dissabte a les 18:30h, es farà la presentació oficial dels ninots: Guillem i La Nineta i L’ Ivori.
Taller Tarragona Candidata Jocs Mediterrani 2017
Taller Servei Català de Trànsit
Circuit de bicicletes i instal·lació d’un autobús bolcat, amb el qual es realitza un simulacre d’accident i evacuació de ferits.
Tallers de les policies locals del camp de Tarragona
Policia Local d’Altafulla amb un bus de dos pisos i activitats d’educació vial, la Policia Local de Torredembarra realitzarà activitats d’educació vial i la Guàrdia Urbana de Reus realitzarà una exhibició amb la seva policia a cavall el dissabte
 Taller HONDA
Camió proveït de simuladors per a la pràctica de conducció de ciclomotors i motocicletes en diverses situacions meteorològiques o de trànsit.
 Taller Fundació MAPFRE
Muntatge d’un circuit de ciclomotors, amb formació teòrica i pràctica per a la conducció.
 Taller Fundació RACC
Instal·lació d’un aula de formació.
 Taller Tarraco Patina
Exposició de l’associació de patinadors i presentació de les seves propostes per una mobilitat sostenible. Està prevista una exhibició de la seva activitat cada dia a partir de les 18.00 hores.
 Taller REPSOL YPF
Exposició de la motocicleta de competició al mundial de Dani Pedrosa. També la motocicleta que va participar a l’últim Dakar.
 Taller ONCE
Activitat dedicada a la mobilitat amb disminució física.
Taller SEWAY
Circuit per practicar amb aquests aparells elèctrics de dues rodes.
 Taller PLAY STATION 3
Activitat lúdica de conducció virtual.
 
D’altra banda, són presents d’altres organismes i empreses implicades en la planificació, gestió, educació o en la producció empresarial per a l’assoliment de la mobilitat segura i sostenible: Globoflexia realitzarà una exhibició el dissabte i el diuemenge, Gruas DAVID aporta material i vehicles accidentats.

Tots aquests tallers aniran desenvolupant la seva activitat de manera continuada.

A més dels tallers, s’han organitzat una sèrie d’activitats complementàries:
 
-          El dissabte dia 6 de juny, a les 12 hores, al carrer Pont i Gol, es realitzarà un simulacre d’accident de trànsit amb cremats intensiu on hi intervindran el SEM, Bombers, i la Guàrdia Urbana de Tarragona.
-         El diumenge dia 7 a partir de les 10 del matí el Banc de Sang i Teixits estrenarà una nova unitat mòbil per la campanya de donació de sang "Amb una vegada no n'hi ha prou". 
 
-          Teatre de la fundació RACC. “STOP. UNA NOVA AVENTURA DELS SUPERAGENTS DE KETTY”. El dimarts dia 2, de juny amb dos sessions: a les 09.30 hores i a les 11.00. hores. Una obra de teatre adreçada als més petits (amb assistència de més de 1.000 escolars de 1r. i 2n. de primària) al Teatre Metropol. D’una manera divertida i sorprenent s’expliquen les principals senyals i per a què serveixen i s’introdueixen als més petits al món de la seguretat viària.
 
-          El dimarts 9 de juny, es realitzarà ROAD SHOW amb el patrocini del grup assegurador Mutual de Conductor a les 10.00 hores, a la sala Auditori August del Palau Firal. Es tracta d’un espectacle multimèdia d’impacte, basat en un programa d’educació viària específic, adreçat a públic adolescent i jove. Assistència de 1000 alumnes de cursos de 4t d’ESO i batxillerat i cicles formatius de FP.
Segells de reconeixement d'administració oberta