Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 "Murs que parlen" a Tarragona

"Murs que parlen" a Tarragona

"Murs que parlen" a Tarragona

L'objectiu principal és promoure les intervencions i les exposicions d'arts visuals efímeres en zones de la ciutat
17/04/2008

Les Conselleries de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Tarragona han promogut la iniciativa “Murs que parlen”, que descriu el carrer com a espai de diàleg i com a sala d'art novedosa, atractiva i impactant. L'objectiu principal és promoure les intervencions i les exposicions d'arts visuals efímeres en zones de la ciutat per tal d'apropar creadors locals a la realitat quotidiana dels espais públics, amb la intenció d'enriquir aquests llocs d'una forma visual i artística.

L'únic requisit per participar en aquest projecte és omplir una fitxa amb les dades personals i una breu descripció i esbós de la intervenció que es té previst desenvolupar. A banda de la llicència, el jove creador que participi entrarà a formar part d'una memòria bianal on constarà la seva obra mural.

El projecte també té en compte donar cabuda al aspecte formatiu mitjançant la programació de cursos al llarg de l'any a programes específics com el KATA i l'Estiu Jove, i a d'altres complementaris als estudis dels batxillerats artístics i l'Escola d'Art i disseny de la Diputació de Tarragona.

A les parets i murs que formin part del projecte constarà una marca o segell que doni a conèixer que aquell és un espai “mur que parla”.

El projecte s'inicia amb la disponibilitat d'un grup considerable de murs, gràcies a la col·laboració tant d'altres departaments i empreses municipals com d'empreses i particulars de la ciutat. Aquests són els espais “Murs que parlen”:

  • Paret de darrera del Metropol
  • Pàrquings de l'Empresa d’aparcaments municipals: Paret exterior i interior del pàrking Tàrraco, estació d'autobusos.
  • Centre cívic de Sant Pere i Sant Pau
  • Dipòsit municipal de vehicles
  • Paret esquerra (mirant mar) de la riba del francolí
  • Murs d'obres de la ciutat
  • Mur del pont del Serrallo
  • Paret exterior del camp de futbol de Torreforta

El llistat complert d'espais així com la fitxa de petició d'intervenció es podrà trobar a www.tarragonajove.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta