Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Neix una macroàrea d'Espais Públics i Manteniment de la Ciutat

Neix una macroàrea d'Espais Públics i Manteniment de la Ciutat

Neix una macroàrea d'Espais Públics i Manteniment de la Ciutat

L'equip de govern restructura el cartipàs per fer més eficaç la gestió municipal
24/03/2009
El govern municipal ha modificat el cartipàs amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’organització. “Els canvis es deuen –explica l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros– a la necessitat de reforçar aspectes claus per fer de Tarragona una ciutat millor”. Per això es crea una macroàrea de manteniment i espais públics, “amb la voluntat de l’equip de govern de ser exigents amb la gestió municipal”. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios, remarca que les modificacions en el cartipàs “no alteren per res el pacte de govern i destaca que aquest era el moment idoni per fer-les”.


Creació d’una gran àrea de manteniment i espais públics
Davant els bons resultats de la Brigada d’Intervenció Ràpida es crea una àrea de manteniment de la ciutat que inclourà:

• Brigada d’Intervenció Ràpida
• Neteja Pública
• Manteniment de parcs i jardins, espais públics (excepte les escoles)
• Enllumenat públic
• Control i eliminació de plagues (coloms, desratització...)
• Intervencions de les zones forestals
• Manteniment jocs infantils

L’objectiu és tenir una ciutat encara més polida. Per això dotem l’Ajuntament de Tarragona d’una macroàrea dedicada en exclusiva al manteniment de la ciutat, perquè som conscients que els ciutadans cada cop demanden més i l’equip de govern també és exigent amb la ciutat. Per això, incloem en una sola conselleria tots els aspectes que han de fer de Tarragona una ciutat neta i cuidada. El manteniment dels espais públics estaran més cuidats que mai perquè volem una Tarragona bonica de la que puguem lluir arreu.
Conseller de l’àrea: Antonio Rodríguez


S’uneix l’àrea d’Empreses amb la de Llicències
Lliguem les polítiques per incentivar els emprenedors amb les facilitats que des de l’Administració hem de donar perquè emprenguin. Per això, és més racional que l’àrea d’Empreses es complementi amb la de Llicències, ja que està imbricat i permetrà que la relació sigui més eficient, ràpida i estreta. El resultat que busquem lligant aquestes dues àrees és ser més eficients.
La modernització administrativa que vam iniciar fa un any i mig culminarà amb la consecució de la reducció del temps d’obtenció de llicències de 14 a 2 mesos. Aquesta és una de les prioritats de l’equip de govern perquè només així s’acabarà amb la imatge d’un ajuntament feixuc i lent.
Consellera de l’àrea: Dolors Herrera
Competències: Empreses, Llicències, Formació, Ocupació, Consum i Personal


Conselleria de Festes, Joventut, Cooperació i Centres Cívics
L’oci i el lleure és el denominador comú d’aquesta gran àrea perquè volem potenciar les activitats i el foment del jovent. Per primer cop en tota la història d’aquesta ciutat els centres cívics tenen un programa d’activitats coordinat i posat sobre paper perquè a ningú se li escapi tot el que es programa des de l’Ajuntament. I és que els Centres Cívics s’han convertit en equipaments de proximitat que contribueixen al dinamisme de la ciutat.
Consellera de l’àrea: Sandra Coloma
Competències: Festes, Joventut, Cooperació, Centres Cívics i presidència de l’Empresa de Mitjans de Comunicació de Tarragona.


Conselleria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut
Conselleria de Cultura
La consellera Carme Crespo assumeix noves competències. Tota vegada que es desprèn de funcions que ara passen al conseller Antonio Rodríguez, assumirà la conselleria de Cultura. L’objectiu és aconseguir una ciutat puntera en temes medioambientals i convertir-la en un referent cultural.
Consellera: Carme Crespo
Competències: Cultura, Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut.
Segells de reconeixement d'administració oberta