Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Nou Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona

Nou Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona

Nou Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona

Properament es crearà el Consell Municipal de Política Lingüística destinat als ciutadans
24/04/2008

El nou Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona s'ha creat amb tres objectius bàsics: planificar des de l'Ajuntament la política lingüística de la ciutat, augmentar l'índex d'ús del català com a llengua de treball i de comunicació a l'Ajuntament i fer del català llengua de cohesió social de la ciutadania de Tarragona.

Per complir aquests objectius es tiraran endavant actuacions tant en l'àmbit intern del consistori com en l'àmbit ciutadà. Per dur-ho a terme es tindran en compte cinc eixos: planificació lingüística general, legislació i drets lingüístics, formació, assessorament i dinamització i promoció de l'ús social del català.

Entre les nombroses actuacions previstes, algunes de les quals ja s'estan tirant endavant, cal destacar l'actualització del Reglament per a l'Ús de la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Tarragona -l'actual és de 1992- i la posada en marxa de la comissió de seguiment d'aquest reglament per garantir que es compleixi. Pel que fa a l'àmbit ciutadà, destaquen la futura creació del Consell Municipal de Política Lingüística, un òrgan de participació ciutadana sobre aquesta qüestió; la promoció de la presència del català en els espais públics, sobretot en la retolació, i el suport al consum cultural i d'oci en català. Les persones joves i les persones nouvingudes seran una de les prioritats del nou servei, ja que aquests col·lectius tenen un paper clau en el manteniment de la vitalitat del català.

Segells de reconeixement d'administració oberta